«În sfârşit e ziua mea! Fac 9 ani»

Ultima actualizare:

    Românii care s-au născut pe 29 februarie îşi sărbătoresc aniversarea din patru în patru ani
Românii care s-au născut pe 29 februarie îşi sărbătoresc aniversarea din patru în patru ani

Să ne serbăm ziua de naştere an de an pentru majoritatea dintre noi este ceva normal. Nu, însă, şi pentru cei care au venit pe lume pe 29 februarie. Ei petrec o dată la patru ani, când e an bisect. Nicoleta, Iulian şi Ion sunt trei dintre românii speciali care vor primi de data aceasta urări fix în ziua în care s-au născut.

Pierduţi printre foile calendarului, ei sunt cei care au găsit “pastila” împotriva bătrâneţii. Este vorba despre persoanele născute pe 29 februarie, care ajung să-şi sărbătorească ziua de naştere o dată la patru ani. Sunt oameni deosebiţi, spun ei, mai ales că reuşesc să ţină timpul în loc. Nicoleta Constantin împlineşte peste două zile 36 de ani, dar dacă ar fi să ne luăm de câte ori a bifat ziua de naştere în calendar, face doar 9 ani.

Nicoleta Constantin şi-a pregătit deja un tort mare, pe  care a scris ambele  vârste: 36 şi 9
Nicoleta Constantin şi-a pregătit deja un tort mare, pe care a scris ambele vârste: 36 şi 9

”Se pare că nu am nici o şansă să îmbătrânesc. Mă simt specială în fiecare zi, pentru că destinul a decis să mă nasc într-o zi specială. În fiecare an bisect, organizez ceva memorabil. Anul acesta, pentru că voi împlini 9 ani, voi pleca peste 9 mări şi 9 ţări. Voi petrece într-un loc plin de căldură, alături de soţul meu”, ne-a spus râzând tânăra, care s-a pregătit deja cu un tort mare, pe care să-l împartă cu prietenii înainte de a porni în vacanţă.

Atunci când nu are privilegiul ca luna februarie să se lungească cu o zi, bucureşteanca se împarte între cunoscuţii care o felicită pe 28 februarie şi cei care o fac pe 1 martie.

La fel şi Iulian. Marţi va împlini 36 de ani, care pentru el înseamnă de fapt 9 ani. ”Voi fi la muncă. Am de filmat o reclamă, dar după aia voi ieşi cu prietenii”, ne-a spus tânărul din Capitală. 

Iulian Şerbănescu spune că a şi uitat ce a făcut acum patru ani când şi-a serbat ziua ultima dată
Iulian Şerbănescu spune că a şi uitat ce a făcut acum patru ani când şi-a serbat ziua ultima dată

Ion Vrânceanu va împlini 64 de ani, de fapt 16 ani! ”Mi-am sărbătorit ziua o dată la patru ani. Cadouri mai puţine, felicitări puţine, dar chiar şi aşa anul bisect a fost pentru mine benefic”, ne-a mărturisit băcăuanul, care va face majoratul abia peste opt ani, când ceasul biologic îi va număra de fapt 72 de ani. 

Ion Vrânceanu va împlini 64 de ani, adică 16 ani
Ion Vrânceanu va împlini 64 de ani, adică 16 ani

Peste 13.000 de români sunt speciali

Statistic, şansele ca o persoană să se nască pe 29 februarie sunt de una la 1.461. În lume sunt aproape 5 milioane de oameni născuţi la această dată, reprezentând aproximativ 0,058% din populaţia Globului. Potrivit Direcţiei de Evidenţă a Persoanei, peste 13.000 dintre aceştia sunt din România, majoritatea fiind femei. În calendarul gregorian, folosit în aproape toată lumea, majoritatea anilor multipli de 4 sunt bisecţi. În fiecare an bisect, februarie are 29 de zile în loc de 28, astfel că anul are 366 de zile. Acest calendar a fost utilizat pentru prima oară în 1582.

Trei fraţi s-au născut în an bisect

Louise, Remington şi Xavier au fost născuţi de mama lor pe 29 februarie
Louise, Remington şi Xavier au fost născuţi de mama lor pe 29 februarie

Trei fraţi americani au o poveste demnă de Cartea Recordurilor, după ce fiecare s-a născut în an bisect. Louise Estes Jade s-a născut pe 29 februarie 2014. În aceeaşi zi, dar în 2008, a venit pe lume Remington, iar pe 29 februarie 2004, Xavier. Un astfel de caz, cu trei fraţi născuţi în ani diferiţi, dar tot pe 29 februarie, se mai află în Norvegia. Familia Henriksen a înregistrat naşteri în anii bisecţi 1960, 1964 şi 1968 şi se află în Cartea Recordurilor, până acum fiind singura din lume despre care se ştia că are această poveste inedită. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net