Senatul a adoptat moţiunea împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela

Ultima actualizare:

    Ministrul de Interne Marcel Vela a acuzat că moțiunea PSD la adresa este plină de minciuni
Ministrul de Interne Marcel Vela a acuzat că moțiunea PSD la adresa este plină de minciuni

Senatul a adoptat, marţi, așa cum era de așteptat moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela. Au fost înregistrate fost 65 de voturi "pentru", 25 - "împotrivă" şi cinci abţineri. În timpul dezbaterilor, așa cum era de așteptat. În timpul dezbaterilor reprezentanții PSD și Marcel Vela s-au acuzat reciproc de ură și minciuni.

Reprezentanții PSD l-au acuzat pe ministrul de Interne de bâlbe, contradicţii şi retractări. ”Dacă s-ar face un clasament mondial al aberaţiilor decise de autorităţi în timpul pandemiei de coronavirus, cu siguranţă, România ar fi printre primele locuri”, acuză semnatarii moțiunii potrivit news.ro."Domnilor PSD-işti, funcţia mea e trecătoare, aşa cum şi funcţiile dvs sunt trecătoare prin acest Senat, dar ce nu e trecător este binele pe care îl lăsăm în urmă Am auzit că tabelele de susţinere le-aţi semnat în alb pentru toate moţiunile simple la adresa miniştrilor liberali. Fiecare frază din textul moţiunii este plină de ură. (..) Indiferent de partidul din care face parte, sănătatea reprezintă o prioritate pentru noi toţi. (...) Nu vreau să cred că în aceste clipe doar pentru că aveţi o doză prea mare de odihnă vă doriţi să folosiţi acest moment greu pentru a deschide o luptă electorală a acuzelor”, le-a spus Vela senatorilor ca răspuns la moțiunea îndreptată împotriva sa relatează news.ro. Marcel Vela le-a mai spus parlamentarilor că "jignirile şi relele intenţii nu vor aduce încrederea cetăţenilor” şi le-a prezentat acestora mai multe documente despre care a spus că arată lipsa de implicare a fostelor guverne conduse de social-democraţi.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a fost printre cei mai virulenți contestatari și i-a tranmis ministrului de Interne, Marcel Vela, că este în această funcţie datorită votului social-democraţilor. Corlățean l-a acuzat pe Vela că nu a luat măsuri pentru gestionarea pandemiei încă din decembrie şi ianuarie când apăruseră informaţii despre gravitatea coronavirsului. "Am ascultat cu dezamăgire ce aţi spus în anumite puncte, sunteţi ministru de Interne datorită votului PSD pentru că am ştiut atunci să trecem peste ce ne separă, nu aveam niciun fel de încredre în capacitatea Guvernului de a conduce această ţară, ţara în pandemie avea nevoie de un guvern funcţional”, a spus Corlăţean. Senatorul l-a întrebat pe Marcel Vela care este baza juridică care a permis "Operaţiunea Sparanghelul" pe plan intern şi cine a dat acest ordin."Cine a dat acest ordin? Preşedintele? Premierul? Dumneavoastră? Dacă nu există o bază juridică şi nu e un acord româno-german au fost încalcate ordonanţele militare şi hotărârile Parlamentaului”, a acuzat Corlăţean. Rezultatul moțiunii nu înseamnă că ministrul Marcel Vela va fi demis pentru că este vorba de o moțiune simplă, nu de cenzură. Rezultatul acesteia din urmă este obligatoriu

Citiți și

Marcel Vela: «Au existat abuzuri din partea Poliției, dar nu le tolerez »

Marcel Vela: "Dacă cineva strănută la metrou și nu are mască, poate avea dosar penal"

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net