Şeful adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt a fost demis din funcţie

masina_politie.png

foto
Foto: Mediafax

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a anunţat, vineri, 26 iulie, că l-a destituit din funcţie pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Nicolae Eugen Alexe, care era împuternicit pe această poziţie, în urma neregulilor apărute în cazul fetei ucise în Caracal.

„Colegul meu de la dispecerat l-a informat pe inspectorul şef, inspectorul şef a luat măsurile astea şi a greşit pentru că nu a raportat mai departe. Pentru asta l-am şi destituit astăzi. Pe împuternicitul de la comanda Inspectoratului Olt”, a declarat Ioan Buda, la Antena 3.

Ulterior, şeful Poliţiei Române a precizat, pentru Mediafax, că este vorba de Nicolae Eugen Alexe, cel care deţinea funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, împuternicit pe această funcţie.

Şeful adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt a fost demis din funcţie, după crima din Caracal

Șeful Poliţiei Române a aunţat că poliţiştii de la Caracal au aşteptat ordinul procurorului, care era şeful misiunii respective, însă a recunoscut că agenţii puteau interveni în orice moment, odată ce ştiau locaţia. „Poliţia şi cu Parchetul, care erau ajuns acolo, au intrat atunci când a dispus domnul procuror, la ora 6 dimineaţa”, a afirmat Buda, la Antena 3.

Şeful Poliţiei Române a mai declarat că poliţiştii puteau să intre de la ora 3 noaptea în locuinţa suspectului. „Putea (Poliţia – n.r.) să intre în acel domiciliu, dacă aveam indicii corecte cu privire la sechestrarea unei persoane”, a mai declarat Buda, care a precizat că se află în drum spre Caracal.

„Există un vid legislativ, şi acest vid legislativ, şi tocmai de aceea am spus că atunci când am făcut acel proiect de lege privind dispăruţii, ne-am gândit la acest vid legislativ, pentru că avem în jur de 7.000 de dispăruţi, anual”, a mai declarat, vineri, Ioan Buda, la Antena 3, potrivit sursei anterior menționate.

De asemenea, și Procurorul General al României a dezbătut cazul, susținând că atunci când vine vorba despre salvarea unei vieți, forțele de ordine nu sunt nevoite să aștepte confirmarea judecătorului.

Loading...