Sechestru pe averea lui Gabriel Oprea şi a fiului său

Ultima actualizare:

    Averea fostului vicepremier Gabriel Oprea și a fiului său se află sub sechestru
Averea fostului vicepremier Gabriel Oprea și a fiului său se află sub sechestru

Nici gând să scape de necazuri. Fostul vicepremier și ministru de interne Gabriel Oprea s-a ales astăzi, 7 decembrie, cu sechestru pe averea lui și a fiului, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

Procurorii DNA au pus sechestru, miercuri, 7 decembrie, pe averea lui Gabriel Oprea şi a fiului său, Gabriel Oprea Junior, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, au declarat surse judiciare, pentru News.ro. Atât fostul vicepremier, cât şi fiul său au fost audiaţi, astăzi, 7 decembrie, la sediul DNA.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost prezent, miercuri, timp de o oră la sediul DNA. Fiul său, Gabriel Oprea Junior, a stat doar 20 de minute de vorbă cu procurorii.

Potrivit unor surse judiciare, lui Gabriel Oprea i s-au adus la cunoştinţă probele din dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Fostul ministru de Interne a mai fost la DNA şi în 17 octombrie, când a fost citat pentru a fi pus sub acuzare după ce preşedintele Klaus Iohannis a avizat urmărirea penală în cazul său.

Potrivit DNA, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

Click! spune

În declarațiile sale de avere, Gabriel Oprea spune că nu are firme și că veniturile lui se compun din salarii, indemnizații, iar ”grosul” vine de la chiriile grase pe care le încasează din închirierea a cinci din casele pe care le deține. Muncește din 1983 la stat.

A fost ofițer, prefect, profesor, iar acum este deputat, ministru, vicepremier și pensionar. În ultima sa declarație de avere, pentru anul 2014, spune că salariul de la Ministerul de Interne este de 70.704 lei pe an, adică 5.892 lei pe lună. Ca deputat a mai luat 42.553 lei anul trecut, iar ca pensionar alți 18.448 lei.

În declarația de avere din 2008, scrie că a vândut un teren cu uriașa sumă de 2,5 milioane euro și așa explică de ce conturile au ajuns să fie pline cu 1.045.379 euro și 58.704 lei.

Venituri substanțiale vin în fiecare an din închirierea a cinci case din București, din cele opt pe care le deține: 241.248 lei în fiecare an. Așadar, în ultimii zece ani, numai din chirii, Gabriel Oprea a adunat circa 550.000 euro.

Gabriel Oprea are în orașul Voluntari un teren de 3245,85 mp pe care a construit o vilă cu suprafața de 817,92 mp, acum închiriată. În declarația de avere din 2008, spune că valoarea impozabilă a vilei este de 779.479 lei. În plus, generalul are două case de vacanțe, la Mangalia și Predeal, precum și două mașini de lux.

De-a lungul anilor, Gabriel Oprea nu a mai declarat noi achiziții de bijuterii și opere de artă, spune constant că are astfel de obiecte în valoare de 60.000 de euro.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net