Se strică vremea! Ploi şi intensificări ale vântului în toată ţara

prognoza_meteo_24_septembrie_1_octombrie.jpg

prognoza meteo pentru 24 septembrie 1 octombrie anunta ploi
Prognoza meteo pentru perioada 24 septembrie - 1 octombrie anunță ploi abundente în toată țara
foto: arhiva Click!

Vremea de primăvară din aceste ultime două zile va fi înlocuită de vânt şi ploi în majoritatea regiunilor ţării. Meteorologii anunţă începând de vineri de la ora 22:00 şi până sâmbătă la ora 20:00 o schimbare majoră, iar pentru zona de munte sunt semnalate ninsori viscolite şi intensificări ale vântului de vineri seară de la ora 20:00 şi până duminică, la aceeaşi oră.

Nu e momentul să treceţi la garderoba de primăvară. Meteorologii au anunţat că vremea rece se întoarce în acest weekend. 
"În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 februarie) şi pe parcursul zilei de sâmbătă (3 februarie) aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a ţării se vor cumula în medie 15-20 l/mp. În zona montană, la altitudini de sub 1800 m, vor predomina ploile şi, în special în masivele vestice şi nordice, se vor înregistra prin cumulare cantităţi de apă de 25-30 l/mp. Izolat vor fi condiţii de polei", se arată într-o informare emisă de ANM.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 100 km/h şi va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50-55 km/h, în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania şi pe arii mai restrânse în restul ţării.

Pentru intervalul 03 februarie, ora 20.00 – 04 februarie, ora 20 sunt.00 sunt anunţate ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru

Conform ANM, "începând de sâmbătă seara (3 februarie), la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind şi spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest şi centru precipitaţiile, în general slabe, vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare", iar local se va forma polei.

Intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, cu precădere în sud şi în est, cu rafale în general de 50-55 km/h.

Loading...

Citește și

  • Astăzi avem vreme caldă de primăvară. Soarele apare cam peste tot şi doar prin extremitatea de nord a ţării, mai vin ceva nori şi s-ar putea să plouă slab.

  • ninsori romania

    Dacă până acum am avut o iarnă blândă, cu doar câteva fulguieli şi temperaturi prietenoase, greul de abia acum începe. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme rea pentru următoarele zile. Vor cădea ninsori şi va fi viscol în toată ţara. La munte, stratul de zăpadă măsoară deja un metru, iar termometrele indică temperaturi de -10 grade Celsius.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1