Se prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile? Guvernul decide vineri

Ultima actualizare:

    Masca de protecție purtată corect te va feri de infecția cu Covid
Masca de protecție purtată corect te va feri de infecția cu Covid

Guvernul va discuta și aproba vineri, 14 august, în ședință, proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, pentru a treia oară, începând de luni, 17 august.

Starea de alertă pe teritoriul României expiră duminică, 16 august, însă ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți că va propune prelungirea acesteia din cauza situației actuale, având în vedere numărul mare de îmbolnăviri cu COVID-19.

„Propunerea mea, ca ministru al Sănătății, este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim-ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar, în acest moment, încă 30 de zile”, a spus Nelu Tătaru pentru libertatea.ro. Joi, România a înregistrat peste 1.400 de cazuri noi de coronavirus, pentru a doua zi consecutiv.De asemenea, și premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va prelungi „cel mai probabil” cu alte 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării. Este pentru a treia oară când este prelungită starea de alertă.

„Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a anunțat premierul.

Ludovic Orban a precizat că executivul nu are în vedere impunerea unor noi restricții. „Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunere niciunei alte restricții. Ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea mătilor, nu afectează desfășurarea activităților economice”, a precizat Orban.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net