Se modifică Codul Rutier. Propunerile Ministerului de Interne: pietonii fără telefon la ureche, bicicliștii nu au voie să gonească

pieton-care-sta-pe-telefon.jpg

Pietonii care vorbesc la telefon în timp ce traversează vor fi amendați
Pietonii care vorbesc la telefon în timp ce traversează vor fi amendați

Ministerul de Interne a lansat în dezbatere publică modificarea Codului Rutier. Pietonii fără telefon la ureche și bicicliștii care nu au voie să gonească sunt principalele adaugiri aduse legislației..

Ministerul de Interne a lansat în dezbatere publică un proiect pentru modificarea Codului Rutier.

Principalele propuneri sunt limitarea vitezei pentru bicicliști la 30 de km pe oră și interzicerea folosirii telefoanele mobile pentru pietonii care traversează strada.

Motivul? Telefonul le distrage atenția. Totodată, s-a pus în discuție ca ca mașinile electrice să se distingă în trafic, literar și numerele de pe plăcuțele de înmatriculare urmând să fie de culoare verde.

Proiectul de modificare a Codului Rutier se află în dezbatere publică

Proiectul de modificare a Codului Rutier mai prevede pentru românii din străinătate cărora le-a expirat permisul de conducere ca examinarea medicală sa se facă în tarile de rezidenţă, iar documentele medicale emise în condițiile legii din aceste state să fie valabile în România fără alte formalități, cu excepția asigurării unei traduceri autorizate în limba română.

De asemenea, se vorbește și despre facilitarea efectuării inspecției tehnice periodice de către românii din străinătate, prin prelungirea cu 24 de ore de la intrarea în ţară a termenul de valabilitate a ITP.

 

Loading...