Se închid teatrele și majoritatea instituțiilor de cultură până la 31 martie

teatrul-national-bucuresti.jpg

Teatrul National din Bucuresti se numara printre institutiile de cultura ce isi vor suspenda temporar activitatea
Teatrul Național din București se numără printre instituțiile de cultură ce își vor suspenda temporar activitatea
Foto: Click!

Primăria Generală a Capitalei a decis ca, pâna la sfârșitul lui martie, în Capitală, nu se mai țin spectacolele teatrelor și instituțiilor de cultură din subordinea primăriei. Pe de altă parte, la nivel național s-a luat decizia ca orice activități ce implică mai mult de 100 de persoane vor fi interzise, măsura, valabilă până la 31 martie, vizând implicit activitatea tuturor teatrelor, cinematografelor, muzeelor, etc.

Conform stiri.tvr.ro, printre cele vizate sunt Teatrul de Comedie, Bulandra, Odeon, Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Țăndărică, Teatrul de Revistă, Circul de Stat, dar și muzee și biblioteci. Muzeul Literaturii, unitățile din componența Muzeului Municipiului București, Palatele Brâncovenești, Biblioteca Metropolitană, suspendă evenimentele culturale și vizitele grupurilor de elevi. Muzeul Național de Artă nu va mai face tururi ghidate și ateliere pentru copii. Teatrele și operele naționale din subordinea Ministerului Culturii trebuie să obțină aprobarea direcțiilor de sănătate publică locale ca să-și țină spectacolele. S-au anulat până pe 31 martie și concertele de la Sala Radio. Concertele de la Ateneu nu vor avea loc nici ele în urmărtoarele 2 săptămâni. Corurile de copii Cantus Mundi și-au întrerupt activitatea, iar Concertul extraordinar de Paște al Corului Madrigal se va ține fără public și va transmis radio-tv.

Opera Comică pentru Copii a găsit o alternativă ca să mențină contactul cu publicul. Spectacolele vor fi transmise live online. Tot pentru varianta online a optat și teatrul independent Unteatru. Pe de altă parte, secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgență (DSU), a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că orice activităţi în spaţii închise în care sunt împlicate cel puţin 100 de persoane vor fi interzise. Aceasta implică activitatea tuturor teatrelor, cinematografelor, muzeelor. Măsura este valabilă până pe data de 31 martie, cu posibilitatea de prelugire și se aplică pentru întreaga țară, nu doar pentru București.

Loading...

Citește și

 • Impunatoarea cladire de pe Lipscani a fost, inainte de regimul comunist, sediul primei societati romanești de asigurari, Dacia-Romania

  La sfârșitul lunii iulie, printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, Pinacoteca Bucureștiului – colecția de artă ce aparține municipalității – va fi găzduită în clădirea de pe strada Lipscani nr.18-20 și se va afla în administrarea Muzeului Municipiului București. Colecția cuprinde aproape 5.500 de opere de artă - picturi, grafică, sculpturi, artă decorativă – semnate, în marea lor majoritate, de unii dintre cei mai importanți artiști români.

 • pacient transportat cu izoleta la spital

  Noi măsuri luate în pragul epidemiei de coronavirus în România. Autoritățile extind de miercuri dimineață (11 martie) zonele roșii. Astfel, nordul Franței și Madridul vor fi incluse, acolo unde au fost înregistrate multe cazuri.

 • coronavirus

  Oamenii de ştiinţă chinezi au descoperit că temutul coronavirus a suferit o mutaţie. S-a descoperit că acesta are două tulpini: una foarte agresivă, descoperită predominant în stadiile incipiente ale epidemiei din oraşul chinez Wuhan şi una mai puţin agresivă. Frecvenţa tipului mai agresiv a început să scadă începând cu luna ianuarie, susţin specialiştii chinezi, cercetătorii avertizează însă că datele studiului sunt „foarte limitate”.

 • pacient transportat cu izoleta la spital

  Autoritățile încearcă să țină sub control răspândirea noului coronavirus în România. Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că persoanele aflate în carantină și izolare la domiciliu timp de 14 zile vor purta brățări și holtere care le vor monitoriza starea de sănătate și le vor comunica autorităților dacă acestea respectă condițiile de izolare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1