Scuipi pe stradă? Rişi să fii amendat cu 1.000 de lei. În ce oraş se întâmplă asta

buzau.jpg

Buzau, regulament, masuri
Unde-i lege nu-i tocmeală

Reguli noi! Dacă întinzi rufe la uscat în balcoane care nu sunt închise, dacă scuturi covoare, dacă arunci hârtii, dacă scuipi pe stradă sau dacă scrii pe faţada blocurilor poţi fi sancţionat cu amenzi usturătoare. Toate aceste măsuri ar putea fi luate în Buzău.

Sunt câteva dintre punctele unui regulament pus deja în dezbatere publică şi programat a fi supus aprobării la următoarea şedinţă de Consiliu Local din Buzău. Oraşul Buzău va avea propriul cod al bunelor maniere. Un regulament privind măsurile edilitar-gospodăreşti, aflat deja în dezbatere publică, impune numeroase interdicţii cetăţenilor şi va fi supus aprobării la următoarea şedinţă a Consiliului Local. Astfel, aruncarea ambalajelor şi a resturilor alimentare sau nealimentare pe domeniul public se va sancţiona contravenţional cu avertisment sau cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei. Aceeaşi pedeapsă o poate primi şi cel surprins că scuipă pe străzi, pe trotuare, în parcuri, spaţii verzi, zone de agrement, staţii ale mijloacelor de transport local şi de taxi.

Şedinţă în octombrie

În cazul în care va fi aprobat de aleşii municipali în şedinţa ordinară din luna octombrie, actul normativ va introduce amenzi serioase pentru cei necivilizaţi. Potrivit primăriei, regulamentul a fost făcut pentru ”instaurarea unui climat de bună convieţuire în municipiu”.

Oamenii vor fi obligaţi să nu mai scuture covoare sau să nu întindă rufe, la uscat, în balcoanele deschise sau în afara lor. “Să nu amplaseze bătătoare de covoare în jurul imobilelor de locuit, să nu scuture covoare, să nu usuce rufe pe împrejmuire şi pe echipamentele amplasate în spaţiile de joacă (…), să nu întindă rufele spălate la uscat în balcoane deschise, pe suport în afara balcoanelor sau în jurul imobilelor de locuit”, prevede regulamentul. Locuitorii sunt obligaţi, de asemenea, să asigure periodic curăţarea faţadelor, tencuirea şi zugrăvirea periodică a acestora, înlocuirea jgheaburilor şi a burlanelor degradate. Va fi interzis, de asemenea, scrisul sau desenatul pe faţadele clădirilor sau statuilor.

Spălarea geamurilor şi a vitrinelor

Cine nu respectă aceste reguli, riscă avertisment sau amendă cuprinsă între 500 - 1.000 lei. Între 500 - 1.000 lei este amenda primită în cazul în care persoanele scuipă pe domeniul public sau aruncă hârtii. În ceea ce-i priveşte pe agenţii economici, aceştia vor fi obligaţi, printre altele, să asigure repararea, spălarea geamurilor şi a vitrinelor, înlocuirea celor sparte, întreţinerea firmelor şi a faţadelor clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea, să efectueze şi să menţină curăţenia trotuarelor şi să îndepărteze buruienile.

 

 

Loading...

Citește și

  • Fără RCA, ITP şi rovinietă nu poţi circula cu maşina nici în localitatea de reşedinţă, nici în ţară. Dacă aceste documente ţi-au expirat şi eşti oprit de poliţie, rişti amenzi usturătoare, dar şi reţinerea talonului şi chiar a plăcuţelor de înmatriculare. Din fericire, dacă uiţi de aceste îndatoriri, există cineva care îţi va aminti când expiră.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1