Şcolile vor rămâne închise până după Paşte. Declaraţia Ministrului Educaţiei

Ultima actualizare:

    Şcolile vor rămâne închise până după Paşte
Şcolile vor rămâne închise până după Paşte

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat că școlile rămân închise până după Paște, potrivit unei declarații pentru Hotnews.ro. Oficialul a declarat că „în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise". Începând de luni, 16 martie, în România va fi instaurată starea de urgenţă, potrivit deciziei preşedintelui Klaus Iohannis

Este pentru prima dată când un oficial oferă o estimare a perioadei până la care cursurile vor fi suspendate. Aşadar, cel puțin până pe 21 aprilie școlile vor fi închise, Paștele ortodox fiind pe 19 aprilie.

Declarația Monicăi Anisie: ”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”.

Reamintim, cursurile școlare sunt suspendate până pe 22 martie, iar cele universitare până pe 31 martie. Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că la începutul săptămânii viitoare va fi declarată starea de urgență.

CE REPREZINTĂ STAREA DE URGENŢĂ

Conform OUG nr.1/1999 referitoare la starea de asediu şi starea de urgenţă, acestea privesc situaţii de criză ce impun măsuri excepţionale care se instituie în cazuri determinate de apariţia unor pericole grave la adresa apărării ţării şi securităţii naţionale, a democraţiei constituţionale ori pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor unor dezastre.

Starea de urgenţă reprezintă ansamblul de măsuri excepţionale de natură politică, economică şi de ordine publică aplicabile pe întreg teritoriul ţării sau în unele unităţi administrativ-teritoriale care se instituie în următoarele situaţii:

a) existenţa unor pericole grave actuale sau iminente privind securitatea naţională ori funcţionarea democraţiei constituţionale;

b) iminenţa producerii ori producerea unor calamităţi care fac necesară prevenirea, limitarea sau înlăturarea, după caz, a urmărilor unor dezastre."

Starea de urgenţă se poate institui pe o perioadă de cel mult 30 de zile.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net