Schimbări majore la admiterea la facultate. La Universitatea București va fi examen doar la Drept

Ultima actualizare:

    Rectorul Universătății București, Marian PredaFoto: Inquam / George Călin
Rectorul Universătății București, Marian PredaFoto: Inquam / George Călin

Situația cu care s-a confruntat România în contextul pandemiei de coronavirus lasă urme și asupra învățământului. După ce ministrul educației a anunțat, pe 27 aprilie, că anul școlar se va încheia online, iată că și învățământul universitar vine cu schimbări majore. Rectorul Universității București, Marian Preda, a adus lămuriri importante într-un dialog cu jurnaliștii de la HotNews.ro.

"Singura facultate de la universitatea București unde în acest an se va da examen va fi Facultatea de Drept, iar la celelalte admiterea va fi în baza mediei și a unor note obținute la bacalaureat la diferite discipline, în funcție de specificul facultății, a declarat rectorul Universității București, Marian Preda, la întâlnirile HotNews.ro.

Astfel, la Matematică-Informatică, Limbi străine, Psihologie, Jurnalism, unde erau examene scrise, acum se va merge pe note sau medii obținute la bacalaureat. "E o noutate. Cu greu, colegii noștri au acceptat să se adapteze la această situație. (...) Sunt facultățile care au tradițional examen de admitere și care acum vor lua în calcul note sau medii la bacalaureat. Încă se mai discută la unele facultăți despre a lua în calcul și medii de pe parcursul anilor de studii, pentru că acum este un ordin al ministrului Educației care ne permite să luăm în calcul și mediile din timpul liceului", a declarat rectorul Universității București, Marian Preda, pentru hotnews.ro.

Examenul la Drept va avea loc pe 22 iulie

Rectorul a explicat argumentele pentru care Facultatea de Drept este singura la care se va da examen în acest an. "Nu puteam să prejudiciem elevi care s-au pregătit ani de zile pentru Facultatea de Drept și să-i punem pe picior de egalitate cu elevi care nu s-au pregătit pentru Drept și care s-au pregătit doar pentru bacalaureat. La Drept, examenul de admitere va fi organizat cu măsuri de siguranță, cu distanțare, probabil cu de 3-4 ori mai multe săli", a spus Marian Preda. Examenul pentru Facultatea de Drept a Universității București este programat pentru 22 iulie. Toată procedura de înscriere la facultățile Universității București va avea loc online.

Citiți mai multe aici despre cum vor avea loc admiterile la alte universități din țară.

Citește și:

Bacalaureat și Evaluare Națională 2020. Calendarul examenelor și cum se vor organiza testările anul acesta

Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Când încep Examenele Naționale, cum se desfășoară, ce măsuri speciale se iau

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net