Schimbări în Codul Rutier! Şoferii cu permis categoria B vor putea conduce şi tractoare

Citeste tot despre: 

Modificări în Codul Rutier! Bicicliştii, şoferii mijlocelor de transport în comun, conducătorii de mopede, dar şi ceilalţi şoferi vor trebui să se pună în temă. În două săptămâni, aceste schimbări vor intra în vigoare.

Noile reguli se referă la examenul pentru permisul auto, unde proba teoretică – “sala”- va fi valabilă timp de un an de la absolvire, anunţă gandul.info.

Noua lege mai prevede că posesorii de permis auto categoria B, BE, C sau CE au dreptul să conducă şi tractoare. Şoferii cu permis B au voie să conducă tractoare cu masa maximă de 3,5 tone plus remorcă, iar şoferii cu permis C au voie şi cu tractoare mai mari.

Toţi posesorii de vehicule au interzis de acum înainte să mai circule pe acostamentul drumului – aşa numita bandă de urgenţă. Excepţie fac bicicliştii, care pot folosi acostamentul dacă nu dispun de piste special amenajate şi nu pun în pericol circulaţia.

Conducătorii de mopede au obligaţia să circule pe un singur rând pe bandă. De asemenea, mopedele şi motoretele de mici dimensiuni nu au voie să folosească trecerile de pietoni.

Şoferii şi conductorii de tramvaie mai au de asemenea obligaţia să folosească luminile de avarie, în ordinea opririi, atunci când banda de circulaţie se blochează pe sensul de mers.

Noile modificări introduc interdicţia conducătorilor de mopede şi alte motorete de mici dimensiuni să transporte pasageri în stare de ebrietate. Aceeaşi interdicţie o au şi transportatorii de mărfuri, în cazul pasagerilor din cabină.

Bicicliştii au şi ei câteva noi reguli de circulaţie. Ei sunt obligaţi să meargă într-un singur rând pe banda de circulaţie, nu au voie să folosească trecerile de pietoni, nu au voie să înveţe mersul pe bicicletă pe drumuri intens circulate şi sunt obligaţi să aibă asupra lor un act de identitate.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1