Cătălin Ioniță, Șeful Poliției Române, a demisionat. Cine va prelua funcția

Ultima actualizare:

    Șeful Poliției Române a demisionat
Șeful Poliției Române a demisionat

Chestorul general Cătălin Ioniţă, şeful Poliţiei Române a fost schimbat din funcţie de premierul Viorica Dăncilă. În locul acestuia a fost numit chestorul Ioan Buda care a ocupat fotoliul de şef al Poliţiei de Frontieră.

Chestorul Ioniță de afla în funcție de doar 6 luni. Atunci a fost numit la propunerea ministrului de Interne Carmen Dan odată cu înlocuirea lui Bogdan Despescu.Chestorul general de Poliţie Ioan Buda a ocupat din anul 2010 funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră Române. În perioada în care Buda a activat la Direcţia Regională Oradea a Poliţiei de Frontieră, la Punctul de frontieră Borş au existat zeci de cazuri de corupţie, anchetate la vremea respectivă, dar cele mai multe au fost soluţionate fără începerea urmăririi penale, potrivit cotidianul.ro.


    Ioan Buda a fost numit în locul chestorului Cătălin Ioniță
Ioan Buda a fost numit în locul chestorului Cătălin Ioniță

Meseria de polițist a fost circulat ca o moștenire de familie. Unchiul său a fost general-colonel Vasile Petruţ (n. 1926 – d. ? august 2013), general român. În perioada 10 august 1963 – 15 decembrie 1982, generalul-colonel (cu 3 stele) Vasile Petruţ a fost comandantul Comandamentului Trupelor de Grăniceri.

 „Șeful Poliției Române, chestor principal de poliție Cătălin Ioniță, a solicitat ministrului afacerilor interne încetarea împuternicirii în funcția de inspector general al Poliției Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale. Conform prevederilor legale, ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a transmis documentele Prim-ministrului Guvernului României împreună cu propunerea de împuternicire în funcția de inspector general al Poliției Române a chestorului general de poliție Ioan Buda, fostul șef al Poliției de Frontieră. Chestorul general de poliție Ioan Buda are o vechime de 28 de ani în MAI, iar în perioada 2015-2016 a ocupat funcția de secretar de stat, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică, poziție din care a coordonat inclusiv activitatea Poliției Române. Chestorul principal Cătălin Ioniță a fost împuternicit în funcția de șef al Poliției Române la data de 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni”, a fost mesajul transims de Ministerul Afacerilor Interne. 

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net