Scandalul ALDE-PSD aruncă cursul valutar în aer. Uite la cât a ajuns un euro!

euro.jpg

bancnote euro
La 27 august un euro era cotat la 4,73 lei
sursa foto: click.ro
Citeste tot despre: 

Cursul valutar a sărit în aer, iar moneda națională continuă să se deprecieze în raport cu principalele valute. Asta, pe fondul schimbărilor majore care au avut loc, ieri, pe plan politic: ALDE a rupt coaliția, a ieșit de la guvernare, iar Călin Popescu Tăriceanu s-a retras oficial din cursa pentru prezidențiale. Uite cum ar putea să te afecteze!

Banca Naţională a României a anunţat, azi, un curs de referinţă de 4,7322 lei/euro, în creştere cu 0,15% faţă de valoarea atinsă ieri. Și preţul aurului a continuat să crească ajungând la un nou nivel record, al şaptelea atins în luna august, pe fondul creşterii instabilităţii pe pieţele financiare globale. Uite cu cât au crescut principalele valute: 

  • Luni, euro a urcat la 4.7251 lei. Marţi, euro a crescut la 4.7322 lei.
  • Preţul gramului de aur a crescut de la 208.6733 lei la 209.6761 lei. Acesta este un nou nivel record, al şaptelea din luna august, atins pe fondul creşterii volatilităţii pe pieţele internaţionale.

Dolarul American a crescut de la 4.2521 lei la 4.2606 lei.

  • Cursul francului elveţian a crescut de la 4.3395 lei la 4.3477 lei.
  • Lira sterlină a urcat de la 5.2041 lei la 5.2197 lei.

Ce faci când crește euro

În primul rând, nu este recomandat să faci vreun împrumut la bancă deoarece rata va fi mai mare. Așteaptă o perioadă mai liniștită și un curs cât de cât stabil dacă intenționezi să achiziționezi o locuință sau un autoturism fie el și la mâna a doua.   

Dacă ai euro puși deoparte, ai putea să-i schimbi în lei. Din punctul acesta de vedere, cursul valutar îți este favorabil.

Îți vor crește ratele, dacă ai deja împrumuturi în euro. Recomandat ar fi să pui niște bani deoparte, în caz că nu vei reuși să acoperi întreaga sumă. Același lucru este valabil și pentru cei care plătesc chiria în euro. Vor scoate mai mulți lei din buzunar.

Pe fondul devalorizării monedei naționale vor crește prețurile la anumite servicii dar și alimente.

Nu în ultimul rând, vei plăti mai mult dacă îți cumperi o vacanță în străinătate. Așa că Revelionul din acest an s-ar putea să-ți cam golească buzunarele.

Citește și:

Se cere falimentul City Insurance! Sunt în pericol peste 4 milioane de RCA-uri

Milioane de euro în cont şi datorii la întreţinere! Ce avere are, de fapt, Florin Pastramă?

Loading...

Citește și

  • Leul a înregistrat o tendinţă de depreciere în prima parte a şedinţei interbancare de ieri, iar BNR a calculat o rată de referinţă de 4,2373 lei/euro, în creştere cu 1,24 bani faţă de nivelul de marţi, de 4,2249 lei/euro.

  • leu romanesc moneda istoric denumire

    Când a fost bătută prima monedă românească și cum a primit denumirea de „leu”? Cu cine se „înrudește”, din punct de vedere al numelui, și ce valoare avea când a apărut? Click! îți spune totul despre luel românesc.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1