Scandal în Camera Deputaților la dezbaterea moțiunii împotriva ministrului Educației, Monica Anisie

monica-anisie-motiune.jpg

Monica Ansie
Monica Ansie a acuzat PSD de minciună
Foto.edupedu.ro
Citeste tot despre: 

Ministrul Educației, Monica Anisie s-a lansat luni, cu ocazia dezbaterii moțiunii depusă împotriva sa, la un atac fără precedent la adresa PSD.”Unde sunt cele 2,2 miliarde de lei promise acum doi ani pentru achiziţionarea de tablete?”a atacat Anisie. Moțiunea dezbătută luni va fi votată miercuri 27 mai, dar fiind una simplă nu poate determina schimbarea ministrului.

"Dvs. puteţi să depuneţi câte moţiuni doriţi, dar nu îi scutiţi pe propriii miniştri care au gestionat cel mai mult şcoala românească în ultimii 30 de ani. (...) Aş fi putut să rezolv în 7 luni ce nu au reuşit miniştrii dvs în toţi aceşti ani de mandat? Apreciez dacă vă răspundeţi singuri, în tăcere. În situaţia specială de urgenţă în care ne-am aflat, ministerul pe care îl conduc a fost nevoit să ia aceleaşi măsuri pe care le-ar fi luat orice guvern responsabil. Câţi dintre dvs., pornind de la aproape nimic, aţi fi putut face atât cât am realizat eu într-un timp atât de scurt şi într-o situaţie atât de dificilă?. (...) Unde sunt cele 2,2 miliarde de lei promise acum doi ani pentru achiziţionarea de tablete pentru elevii români? Vă garantez că altele ar fi fost premisele de la care ar fi pornit învăţământul online dacă fiecare elev din România ar fi dispus de tabletele promise", a afirmat potrivit news.ro, Monica Anisie, la adresa deputaţilor PSD și Pro România, care au semnat moțiunea împotriva sa. Anisie a subliniat că măsurile luate în ultimele luni au fost "în concordanţă cu situaţia epidemiologică, pornind de la realităţile sistemului, un sistem care nu a fost pregătit pentru trecerea la învăţământul online”. Deputatul PMP Emil Marius Paşcan al cărui partid participă alături de PNL la guvernare, i-a veni9t în ajutor și a persiflat miniștrii pe care de-a lungul timpului PSD i-a pus să se ocupe de destinele învățământului românesc. El a întrebat pe cine ar pune PSD ministru la Educaţie, pe "Pamblică", "Genunche” sau "groparul tradiţional Ecaterina Andronescu?".

PSD cere demisia minsitrului Educației

Din partea semnatarilor moțiunii a vorbit deputatul PSD Camelia Gavrilă."Răbdarea dovedită nu mai există acum. Parafrazându-l pe Marin Preda, timpul nu mai are răbdare. A fost o succesiune de decizii controversate, de confuzii, de imperfecţiuni, de anunţarea unor decizii înainte de a avea fundament legal. Un anume diletantism care a creat confuzieNu ne-am referit la reuşitele din sistemul universitar, din cercetare, ne-am referit la zona preuniversitară, cea legată de oprirea cursurilor. Răspunsurile parţial bune au adus clarificări. Suntem într-o zonă de dialoguri paralele. Nu ne-am referit la reuşitele din sistemul universitar, din cercetare, ne-am referit la zona preuniversitară, cea legată de oprirea cursurilor”, a afirmat Gavrilă. Deputatul a încheiat afirmând că ministrul Educaţiei trebuia să gândească şi să anticipeze anumite situaţii. 

 

Citiți și

 

Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie. De ce i se cere demisia

 

Monica Anisie, ministrul Educației: „Nu se îngheață anul școlar!”

Loading...

Citește și

  • Ministrul educatiei, Monica Anisie

    Monica Anisie, ministrul Educației a declarat, marti, că nu se pune problema ca anul școlar să fie înghețat din cauza suspendării cursurilor și a închiderii școlilor din România. Oficialul a precizat că specialiștii din minister discută zilele acestea strategia care va trebui urmată după ieșirea din epidemia de coronavirus.

  • Monica Anisie ministrul Educatiei portret

    Camera Deputaţilor dezbate, luni, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie. Şedinţa începe la ora 16:00, iar votul va fi dat miercuri. Moţiunea este intitulată "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată" şi este semnată de 93 de deputaţi Pro România şi PSD. Aceștia solicită demisia ministrului Educaţiei, Monica Anisie, acuzând "haos'' în domeniu, dar şi "lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă".

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1