Șase proxeneți, arestați preventiv. Cum convingeau fetele să se apuce de prostituție

Ultima actualizare:

    Cosmin Pop, zis “Şarpele nebun”, avea grijă de limuzină ca de ochii din capFoto: arhivă personală
Cosmin Pop, zis “Şarpele nebun”, avea grijă de limuzină ca de ochii din capFoto: arhivă personală

Conduceau maşini Bentley şi Rolls Royce, se îmbrăcau cu haine de la Louis Vuitton şi duceau femeile pe care intenţionau să le racoleze în restaurante şi cluburi exclusiviste. Proxeneţii români le obişnuiau astfel pe fete cu stilul de viaţă opulent, încât acestea ajungeau să ceară singure să practice prostituţia în cluburi din Elveţia, Austria şi Italia.

Reţea destructurată! Cosmin Pop, Codin Pop, Tudor Vlaşin, Călin Man, Lucian Jula şi Vlad Rotar, originari din oraşul Dej (Cluj), au fost arestaţi preventiv, la sfârşitul săptămânii trecute, într-un dosar de proxenetism. Poliţiştii de la Crimă Organizată au efectuat 14 percheziţii domiciliare în Cluj-Napoca, Dej, Gherla şi Râmnicu Vâlcea, scrie adevarul.ro. Cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe femei din Cluj - Napoca şi Dej în mai multe state europene, printre care Austria şi Elveţia. Aproximativ un milion de euro este suma pe care bărbaţii ar fi obţinut-o, potrivit anchetatorilor, în perioada 2016 - 2020, în urma exploatării sexuale a româncelor. 

În dosarul întocmit de procurori este prezentată strategia folosită de acuzaţi pentru a convinge femeile să se prostitueze. Într-o discuţie înregistrată, două femei povestesc despre modul în care Lucian Jula şi Codin Pop le convingeau să se prostitueze în folosul lor, relatează ştiridecluj.ro. Anchetatorii au tras concluzia că proxeneţii racolau fetele şi le ofereau iluzia unei vieţi de lux, pentru a le face să plece de bună voie în cluburile din Elveţia, pentru a practica prostituţia. Într-un dialog înregistrat, una dintre fete dezvăluie: “Te obişnuiesc cu un stil de viaţă, te duc pe nu ştiu unde, te duc cu tot felul de femei, na… mai vezi la aia câte o geantă, mai vezi nu ştiu ce,  ţi-ar trebui şi ţie, că te simţi prost, că alea au şi tu nu. Şi aşa te-au făcut să ceri singură, înţelegi?”.

Cosmin Pop (poreclit „Şarpele nebun”) figura la bancă drept şomer, la rubrica ocupaţii, dar rula cu nonşalanţă sute de mii de euro. Una dintre prostituate i-a povestit lui Pop că funcţionarii de la bancă au întrebat-o despre ratele la maşinile Rolls Royce (o maşină era ţinută în parcarea subterană de la bloc pe un covor, ca să nu se murdărească) şi Bentley. Anchetatorii au demonstrat, cu extrase de cont, că “Şarpele nebun” achita ratele la Rolls Royce cu sume provenite din prostituţie. 

Şi Codin Pop se dădea în vânt după automobile de lux
Şi Codin Pop se dădea în vânt după automobile de lux

Într-o altă convorbire, Codin Pop spunea: „Nu am nimic cu nimeni. De un an am frecat-o pe zdreanţa aia, am dus-o la treabă, am făcut ceva bani, am luat pe banii ăia maşina, Bentley-ul de la Alex, mai trebuie să plătesc 40.000 la maşină. Şi multe altele”.     

În dosar apar informaţii despre Lucian Jula, un alt membru al grupării, acuzat că şi-a dus soţia să se prostitueze în Elveţia. Acesta a fost percheziţionat, în aprilie, de poliţiştii din Ţara Cantoanelor: „Jula Lucian a fost oprit de către organele de poliţie din Elveţia. În autoturism s-au identificat mai multe articole de îmbrăcăminte marca Louis Vuitton, o chitanţă Western Union, precum şi cartea de identitate a soţiei. Întrebat care este scopul vizitei, acesta a declarat că îşi vizitează soţia care lucra în cadrul unui hotel din Zurich. Constatăm că a minţit pentru că, la acea dată, J.I. se prostitua la clubul Globe, situat în localitatea  Ifangstrasse 2, 8603 Schwerzenbach. În plus, a comunicat autorităţilor elveţiene că a lucrat în cadrul unui call center. Cu toate acestea, articolele vestimentare găsite asupra lui indicau că, la momentul respectiv, obţinea venituri mult mai mari decât salariile plătite pentru activitatea menţionată de el”. Una dintre prostituate a transferat, pe 12 decembrie 2019, suma de 2.000 de euro lui C. R., în contul unor cumpărături făcute de Cosmin Pop la firma Elis Group Impex, o tranzacţie cu menţiunea „haine şarpele”. Compania gestionează un magazin de haine de lux din Bucureşti, unde sunt firme exclusiviste precum: Dsquared2, Neil Barett, Les Hommes, Plein Sport, Giuseppe Zanotti sau Hackett London.  

Banii câştigaţi de românce ajungeau, în cea mai mare parte, la proxeneţi
Banii câştigaţi de românce ajungeau, în cea mai mare parte, la proxeneţi

Din prostituţie, fetele obţineau în jur de 500 - 700 de euro pe noapte, iar banii ajungeau, în cea mai mare parte, la proxeneţi. Dacă refuzau să îi plătească, riscau să fie bătute crunt. La dosar a fost ataşată următoarea discuţie pe care o prostituată a avut-o cu o prietenă. Femeia de moravuri uşoare povesteşte:  “A dat aşa tare cu piciorul în uşă, a rupt uşa … pe cap, pe mine, pe cap, pe spate, îs toată vânătă. M-a luat aşa de cap şi m-a trântit de oglindă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net