Salvamontiştii au găsit pe cei trei turişti ieşeni dispăruţi în Făgăraş. Din păcate, toți sunt morți

Ultima actualizare:

    Salvatorii montani au o misiune dificilă
Salvatorii montani au o misiune dificilă

Cei trei turiști dispăruți în Făgăraș au fost găsiți. Din păcate, toți sunt decedați. Acțiunea este în plină desfășurare. Cei trei turişti din Iaşi au dispărut acum o săptămână după ce au pornit într-o expediţie în zona Urlea din Munţii Făgăraş.

UPDATE. Pra 13.15. Cel de-al treilea turist dispărut în Munţii Făgărăş a fost descoperit în momentul în care echipele de salvatori au coborât la trupurile celorlalte două persoane care fuseseră localizate încă de marţi din elicopter. Operaţiunea recuperare a trupurilor este în plină desfăşurare.

Preşedintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat pentru News.ro, miercuri, că echipele de salvatori au coborât în zona în care marţi fuseseră localizate cele două trupuri, iar cu acest prilej l-au găsit şi pe al treilea dispărut.


    Din păcate, Octavian Sandu-Andrieș (18 ani) a fost găsit fără viațăFOTO: Salvamont Romania
Din păcate, Octavian Sandu-Andrieș (18 ani) a fost găsit fără viațăFOTO: Salvamont Romania

UPDATE. Ora 12.15. Salvamontiștii au găsit încă un cadavru, al unui bărbat de 62 de ani, dar încă nu au identificat locul unde s-ar putea afla băiatul de 18 ani. Cel mai probabil, acesta ar fi căzut într-o rîâpă pentru că nu a fost văzut de echipajul care a survolat cu elicopterul toată zona.

Ora 10.30. Autorităţile locale din comuna Lisa au declarat pentru digi24.ro că soţia unuia dintre turiştii ieşeni dispăruţi în Făgăraş a dat asigurări că nu e nevoie să fie alertaţi salvamontiştii. Primarul localităţii a adăugat că, la finalul săptămânii trecute, când s-a luat legătura ultima dată cu grupul de turişti, condiţiile meteo în zonă erau critice.

„S-a făcut o celulă de criză. Sâmbătă seară a fost o vreme urâtă. Soţia unuia dintre turişti a explicat că sunt experimentaţi şi că se adăposteau din cauza vremii, dar nu ştiau unde sunt”, spune Gheorghe Moga, edilul din Lisa. De trei zile, salvatorii montani au pornit în căutarea celor trei.

Două trupuri pe creastă

Vestea că ieşenii au dispărut a fost dată miercuri, 4 aprilie, când maşina lor a fost găsită abandonată în curtea unui schit din localitatea braşoveană Breaza. Cei trei i-au anunţat pe călugări că pleacă pe un traseu spre zona Punct Roşu - Urlea din Masivul Făgăraş, cel mai probabil punctul final al traseului fiind vârful Moldoveanu.  Ultimele veşti au venit din refugiul Moşuleasa, situat în munţii Făgăraş, la o altitudine de 2.000 de metri. Marţi, 10 aprilie, salvamontiştii plecaţi cu un elicopter al Ministerului de Interne au anunţat că au identificat două trupuri în zona greu accesibilă de pe creasta Munţilor Făgăraş. Salvatorii nu au reuşit să coboare pe frânghii din elicopter şi nu pot confirma că ar fi vorba despre persoanele date dispărute.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net