S-a semnat contractul pentru un nou tronson din Autostrada Sibiu-Pitești. 30 km ne costă peste 2 miliarde de lei

Ultima actualizare:

    În 2021, este posibil să avem doar 35 km noi de autostradă
În 2021, este posibil să avem doar 35 km noi de autostradă

S-a mai făcut un pas pentru Autostrada Sibiu-Pitești! Ieri,11 mai, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 5, de la Pitești la Curtea de Argeș. 30 km ne costă peste 2 miliarde de lei.

Trei ani! Atât a durat licitația pentru Secțiunea 5 din Autostrada Sibiu-Pitești. Practic, este ultimul segment.

Vorbim despre tronsonul de la km 92 până la km 122, care începe în zona localităţii Curtea de Argeă și continuă paralel cu Râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești.

Acesta a fost câștigat pentru 2 miliarde de lei de către firma italiană Astaldi, bani obținuți din fonduri europene nerambursabile.

Contractul Secțiunii 5 din Autostrada Sibiu-Pitești a fost semnat la sediul Prefecturii Argeș
Contractul Secțiunii 5 din Autostrada Sibiu-Pitești a fost semnat la sediul Prefecturii Argeș

Principalele lucrări constau în construcția a 12 poduri, un viaduct, 6 pasaje, 3 noduri rutiere, un  spațiu de servicii, un centru de întreținere și coordonare și o parcare de scurtă durată.

Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lățime. Potrivit documentației, lucrarea are un termen de 12 luni proiectare și 48 de luni execuție.

Asta înseamnă că în 2025 ar trebuie să fie gata și va avea o perioadă de garanție de zece ani.  

Ministrul Transporturilor:”Bani pentru investiții avem”

”Prin accelerarea marilor proiecte de investiţii în infrastructura de transport, vom recupera rapid decalajele acumulate în această perioadă de criză. Ţinta Guvernului Ludovic Orban este să finalizeze cât mai repede secțiunile de autostradă şi drumuri expres aflate în execuție. Prioritatea noastră a fost încă din primele zile de la preluarea  mandatului ca toate proiectele așteptate de către români să nu mai fie simple linii trasate pe diverse hărți, frumos colorate. Pentru că nu pe proiectele rămase la stadiul de intenție pot circula românii. De aceea ne-am propus, încă de la început, să accelerăm proiectele care stagnau de atâta timp, să le finalizăm cât mai repede și să demarăm noi proiecte. Prin semnarea acestui contract, demarează o nouă secțiune din mult aștepta Autostradă Sibiu-Pitești. Chiar dacă sunt multe probleme cu care ne confruntăm din cauza noului coronavirus, am văzut în ultimele luni că antreprenorii din zona infrastructurii au găsit soluțiile necesare pentru ca lucrul pe șantiere să continue, ceea ce va face ca multe dintre termenele de finalizare asumate, să fie respectate. Am zis și o repet: bani pentru investiții avem așa că toți antreprenorii trebuie să își facă treaba. Îi reamintesc antreprenorului că are în noi un partener serios, care va plăti la timp facturile, dar care va cere aceeași seriozitate și în efectuarea lucrărilor și respectarea termenelor”, a spus ministrul Lucian Bode.

În ce stadiu sunt celelalte secțiuni din Autostrada Sibiu-Pitești

  • Luna trecută, pe 14 aprilie, CNAIR a semnat contractul de proiectare și execuție  pentru secțiunea 1, Sibiu Boița, în lungime de 13,17 km;
  • Pentru Secțiunea 2, Boița - Cornetu, (inclusiv Secțiunea 1, Lot 2) în lungime de 31,33 km (din care Secțiunea 2: 30,35 km și Secțiunea 1, Lot 2: 0,98 km) sunt în curs investigații geotehnice suplimentare, cu finanțare din asistența tehnică acordată de către Ministerul Fondurilor Europene.Urmeazăca după efectuarea acestor studii, să se finalizeze documentația tehnică și să fie demarată procedura de  atribuire a contractului de proiectare și execuție;
  • Secțiunea 3, Cornetu - Tigveni, în lungimede 37,40 km, are ca termen estimat pentru lansarea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție sfârșitul lunii iunie 2020;
  • Procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție  pentru Secțiunea 4, Tigveni - Curtea de Argeș este în derulare (evaluare oferte) și se estimează finalizarea acesteia la sfârșitul acestei luni.

Acesta este traseul Autostrăzii Sibiu-Pitești
Acesta este traseul Autostrăzii Sibiu-Pitești

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/cum-arata-gandacul-care-blocheaza-autostrada-sibiu-pitesti

https://www.click.ro/news/national/autostrada-sibiu-pitesti-contractul-castigat-de-o-firma-acuzata-de-licitatii-cu-acte

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net