S-a întors gripa aviară?

Ultima actualizare:

    În 2005, un milion de  păsări domestice au fost  ucise din cauza “aviarei“
În 2005, un milion de păsări domestice au fost ucise din cauza “aviarei“

Ziua şi alerta! Nu ne trece spaima de la o avertizare de virus ucigaş, că aflăm de altă năpastă ce ne pândeşte! Ultimele păsări migratoare trec pe deasupra ţării noastre, spre Africa. O dată cu ele au apărut şi primele îmbolnăviri la păsări domestice. Se întoarce gripa aviară?

Veterinarii din Maramureş verifică bălţile, curţile, păsările, de teama apariţiei teribilei maladii şi au avertizat primarii din zona de graniţă cu Ucraina.

„La limita cu graniţa de nord-est, evoluează o tulpină slab patogenă de virus aviar, ceea ce pe noi ne pune în gardă. Toţi medicii veterinari din raza teritorială a graniţei cu Ucraina vor duce o campanie de monitorizare a bălţilor, a curţilor, pentru a vedea dacă apar mortalităţi în rândul păsărilor", a declarat Vasile Pop, de la DSV Maramureş, pentru presa locală.

Ieri, autorităţile din Belarus au informat că au sistat temporar importurile de păsări, pui şi ouă din România, din pricina unui focar de pseudoaviară (Boala de Newcastle), la Tohanu Vechi (Braşov). Păsările din şase gospodării s-au îmbolnăvit, iar autorităţile au instituit carantină pe 10 km. În 2005, "aviara" a lovit pentru prima dată România.

Un virus din Congo ameninţă omenirea

Ieri v-am informat despre un alt virus mortal care se transmite deja de la animale la oameni: supervirusul care provoacă febra hemoragică virală Crimeea-Congo (FHCC).

Primele decese s-au înregistrat în Marea Britanie şi Arabia Saudită, dar este prevăzută o pandemie în următorii cinci ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net