S-a fript cu şpaga, iar acum suflă şi-n mărunţiş!

Ultima actualizare:

    Urologul Ţuţa s-a temut de un flagrant pus la cale de procurori
Urologul Ţuţa s-a temut de un flagrant pus la cale de procurori

Ce face frica de pușcărie din om: un doctor de la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi a fost protagonistul unui episod care pare subiect de banc! Urologul Dumitru Țuța, condamnat de Tribunalul Galaţi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, a reclamat o şpagă de 50 de lei!

Medicul Dumitru Ţuţa (60 de ani) a sunat furios la 112 și a cerut intervenția poliţiştilor, după ce o pacientă i-ar fi introdus în buzunar o bancnotă de 50 de lei. Incidentul a declanșat un adevărat scandal în spital, iar lumea s-a adunat ca la urs după ce urologul în vârstă de 60 de ani a început să vocifereze și le-a cerut agenților de ordine să o rețină pe femeia care i-a oferit bani. „Este o mizerie, cum să îmi bagi în buzunar aşa?”, striga indignat medicul, în incinta Unității de Primire Urgențe.

”Alergia” la șpagă este însă recentă pentru doctorul Țuța. Medicul gălățean fusese condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, întrucât, în urmă cu un an, primise o mită de 1.000 de lei pentru a opera un pacient.

Sosiți în doar câteva minute, oamenii legii au ridicat bancnota, au deschis un dosar penal pentru dare de mită,  iar persoana care a oferit banii a fost dusă la audieri. Medicul Țuța şi-a continuat discursul de victimă, împărţind asistența în două tabere. Unii dintre cei prezenți îi luau apărarea medicului, în vreme ce alții îl ironizau pe doctor, susţinând că ar fi refuzat șpaga pentru că era insignifiantă.

Urologul a mărturisit înspăimântat: “M-am gândit că femeia a fost pusă să-mi dea bani marcați pentru a mi se face un nou dosar penal”. Surse din cadrul DNA au infirmat zvonul că la mijloc ar fi fost o încercare de flagrant din partea procurorilor anti-corupție.

"Mai bine îmi aduceai mie calul"

În urmă cu patru zile, Curtea de Apel Galați îl condamnase pe Dumitru Țuța la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că a cerut și a primit mită de la soția unui pacient din județul Tulcea. Femeia le-a declarat procurorilor că inițial a încercat să îi ofere 300 de lei şi că a fost refuzată de medic pentru că suma era prea mică. Nevasta pacientului a strâns 1.000 de lei, însă a depus și o plângere penală împotriva medicului. “I-am zis că am venit să-i aduc banii, adică 1.000 de lei, de care am făcut rost după ce am vândut calul şi căruţa. Râzând, doctorul Ţuţa mi-a spus că mai bine îi aduceam lui calul ca să-l călărească. I-am lăsat plicul cu bani pe birou şi am ieşit”, a adăugat femeia.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net