Rugăciune pentru vindecare adresată Sfântului Pantelimon

Sfantul-pantelimon.jpeg

Sfantul pantelimon
Sfântul Pantelimon este prăznuit în 27 iulie

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

În data de 27 iulie, când creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, patronul spiritual al medicilor şi protectorul bolnavilor, cei care sunt pe patul de suferinţă își înalță rugăciunile către doctorul fără de arginţi Pantelimon, cel care a vindecat de-a lungul secolelor mii şi mii de bolnavi.

Rugăciunea adresată Sfântului Pantelimon, doctorul credincios care-l chema în ajutor pe Hristos când trebuia să vindece un bolnav, este de mare ajutor creştinilor care se roagă pentru a primi grabnică vindecare de boli trupeşti şi sufleteşti. Este bine ca bolnavul să aducă în locuinţa sa o iconiţă cât de modestă a Sfântului Pantelimon şi să se roage acestuia să alunge tot răul din viaţa sa. Rugăciunea trebuie rostită de bolnav cel puţin nouă zile şi de câte ori suferinţa îi răpeşte puterea de a se ruga.       

Rugăciune către Sfântul Pantelimon

“Dumnezeule Atotputernic, Cela ce cu mila Ta pe toate le zideşti spre mântuirea neamului omenesc, cercetează-l pe robul Tău (numele bolnavului) şi cu ajutorul celui ce cheama numele lui Hristos să-l ajute să vindece bolnavul, venit la el să-i aline suferinţa, vindecă-l de toată boala trupească şi slobozeşte-l de păcat, şi de ispitirile păcătoase, şi de orice necazuri. Sfinte Pantelimon, orice asuprire vrăjmăşească îndepărteaz-o de la robul Tău. Ridică-l pe el din patul păcatului şi aşează-l în Sfânta  Ta Biserica-sănătos cu trupul şi cu sufletul, ca să slăvească împreună cu toţi oamenii, prin fapte bune, numele lui Hristos, că Ţie îţi înălţăm slava împreună cu cel fără de început, Fiul lui Dumnezeu  şi cu Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor”. Amin.

Mesajul părintelui Arsenie Boca

Referindu-se la Sfântul Pantelimon, un doctor model, slujitor  creştin care a urmat exemplul lui Hristos, părintele Arsenie Boca ne-a lăsat un emoţionant cuvânt de învăţătură: "Să ai înţelegere faţă de neputinţa omenească." În acest mesaj de credinţă, părintele Boca aduce în faţa credincioşilor şi o rugăciune care a făcut ocolul pământului. Drept aceea, „Să fim îngăduitori, să fim iertători, să fim binevoitori şi atunci suntem, cu siguranţă, mergători pe calea Sfântului Mare Mucenic, doctor fără de arginţi şi tămăduitor Pantelimon, spunea părintele Boca în cuvântul său de învăţătură:

Să rostim des această scurtă rugăciune, înaintea icoanei Sfântului Pantelimon: „Purtătorule de chinuri, Sfinte şi tămăduitorule Pantelimoane,  roagă pe milostivul Dumnezeu ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre”.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul