Rugăciune către Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, vindecătorul de cancer

rugaciune_catre_sfantul_nectarie_vindecatorul_de_cancer.jpg

Rugăciune către Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, vindecatorul de cancer
Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina
icoană de Gabriel Toma Chituc

Unii creştini care au necazuri de sănătate recunosc că mai întâi sunt revoltaţi de faptul că “Dumnezeu i-a pedepsit tocmai pe ei.” Şi cei care înţeleg că sufrinţa este modul lui Dumnezeu de a îi aduce alături de ei, se smeresc şi viaţa lor se schimbă. Rugăciunea către Sfântul Nectarie este grabnic ajutătoare.

Rugăciune către Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, vindecătorul de cancer

Sfântul Nectarie este ajutorul la care ajungi atunci când toate mijloacele lumeşti pe care le creddeai infailbile s-au epuizat. Sfântul Nectarie este bogăţia şi dragostea pe care ajungi să le cunoşti atunci când reuşeşti să-ţi depăşeşti disperarea. Asumarea suferinţei aduce după sine iubirea şi cunoaşterea. Sfântul Nectarie in Eghina este atent la nevoile oamenilor şi vindecă boli incurabile, iar acolo unde este numai deznădejde schimbă vieţi şi mângâie sufletele mutilate de suferinţă. Vremurile pe care le trăim sunt la umbra materialismului-dialectic care au condus ţara timp de 70 de ani iar dogmele acestuia au prins rădăcini în sufletul multora dar minunile există şi este nevoie doar de ochi care să le recunoască şi inimi care să înţeleagă.

La mânăstirea Radu Vodă din Bucureşti au fost scoase la închinat moaştele sfântului Nectarie încă de ieri, după Sfânta Liturghie.

Rugăciune către Sfântul Ierarh vindecatorul de cancer

O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, pri­mește a­ceastă puțină rugăciune de la noi, nevred­nicii robii tăi, căci către tine, ca la un ade­vărat izvor de tămăduiri și grabnic fo­lo­sitor și ajutător prea­minunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu la­crimi fier­binți ne rugăm ție: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră. Vezi rănile sufletelor și ale trupurilor noastre. Ne rugăm ție, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbește de ne ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și ne sprijinește pe noi, robii tăi. Ia aminte la sus­pinele noastre și nu ne trece cu ve­derea pe noi, ticăloșii și scârbiții, că știm, sfinte al lui Dumnezeu, că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău și cu credință ți s-a rugat nu a rămas nea­jutat. Că cine te-a chemat întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai ușurat suferința?

Minunile și ajutorul tău ne-au făcut și pe noi, ticăloșii și scârbiții, să te chemăm să ne vii în ajutor. Știm, o, alesule ierarh, de mulți­mea tă­mă­duirilor pe care le-ai făcut, nou doc­tor fără-de-arginți arătându-te. Nu cu­noaș­tem nici sufe­rință și nici durere pe care să nu le poți alina.

Nu cunoaștem nici o boală căreia tu să nu îi poți aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci și pe mulți bol­navi i-ai ajutat să se întărească în credință și în răbdare, și să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Îngenunchind, ne rugăm ție, Sfinte Ie­rarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugă­ciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.

Către Acela roagă-te, ca să fim și noi ajutați și miluiți cu rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăviți, ca să binecu­vântăm pe Dum­nezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

 

Loading...
 
 

Citește și

  • În centrul Capitalei, nu departe de Piaţa Unirii, Mănăstirea Radu- Vodă, o veche vatră monahală, este o oază de trăire ortodoxă românească pentru miile de pelerini care-i trec pragul, nu numai la marile praznice. Despre minunile care se înfăptuiesc aici, zi de zi,  s-au scris mii de pagini.

  • În data de 9 noiembrie, ortodocșii de pretutindeni îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina. Astăzi, în ziua de prăznuire, la Mănăstirea Radu –Vodă din București, o veche vatră monahală , o oază de trăire ortodoxă românească, sfidând vremea nefavorabilă, din zorii zilei, sute și sute de pelerini așteptau cu evlavie să le vină rândul să se închine la racla cu sfintele moaște.

  • Sfântul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, născut în anul 1846, în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol, este prăznuit azi, pe 9 noiembrie. Este recunoscut că aduce vindecare celor bolnavi de cancer, dar şi că ascultă rugăciunile femeilor care nu pot avea copii.

  • Sfantul Nectarie moaste, Sfantul Nectarie de la Eghina, hram manastirea Radu Voda, Nectarie ocrotitorul familiilor

    În ziua prăznuirii Sfântului Nectarie de la Eghina, mii de bucureșteni au ieșit din case pentru a se închina la Mânăstirea Radu Vodă. Din anul 2002 încoace, o parte din rămățițele pământești ale sfântului sunt scoase în fața lăcașului pentru a fi atinse de cei care cred în harul său. Sfântul Nectarie, considerat ocrotitorul familiilor, e cunoscut pentru minunile sale, săvârșite atât din timpul vieții, cât și după moartea sa.