Scene violente cu cetățeni de etnie romă. După scandalurile de Paște, spiritele s-au încins din nou ieri

Ultima actualizare:

    În Ialomița, țiganii au sărit în apărarea unui șofer beat, fără permis, care fugise de Poliție
În Ialomița, țiganii au sărit în apărarea unui șofer beat, fără permis, care fugise de Poliție

Liniștea străzilor din România, pustii în aceste vremuri din cauza pandemiei, este tot mai des tulburată de scandaluri. Scene deosebit de violente au avut loc în acest weekend la Hunedoara, Brașov, București, Dâmbovița, Ploiești și Galați, unde zeci de cetățeni de etnie romă, puși pe chef sau pe răfuială, s-au bătut cu forțele de ordine. Iar lucrurile par să nu se calmeze.

Noi scene extrem de violente au avut loc luni noaptea într-un cartier de romi din Codlea, Brașov. Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov, câteva echipaje de polițiști și jandarmi au intervenit pentru a aplana un conflict într-o comunitate de romi. Aici, mai multe persoane începuseră să se bată pe stradă. Pentru dispersarea scandalagiilor, oamenii legii au folosit substanțe iritante, fiind la rândul lor atacați cu lopeți, scrie Agerpres. Un jandarm a fost lovit în cap cu un obiect contondent și alți trei oameni ai legii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Tot luni seara, o bătaie în plină stradă a avut loc la Copșa Mică, județul Sibiu. Polițiștii au fost solicitați să intervină pentru a aplana un conflict între mai mulți bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani. Din primele cercetări, se pare că totul a pornit din cauza unor neînțelegeri mai vechi, pe baza consumului de alcool. „Cei implicați s-au agresat reciproc. Din fericire, nicio persoană nu a necesitat intervenția echipajelor medicale”, a declarat pentru Hotnews Elena Welter, purtător de cuvânt al Poliției Sibiu.

Apoi, conflictele s-au mutat în localitatea Bărbulești din Ialomița. Totul a pornit de la un șofer beat, fără permis de conducere, care nu a oprit la semnalul polițiștilor, a mărit viteza și a încercat să fugă de poliție. S-a refugiat în curtea unor romi din Bărbulești, iar aceștia i-au sărit în apărare și au devenit violenți cu forțele de ordine, anunță Mediafax. „Ați venit aici să faceți legea? Ce stai cu pistolul în mână?”, se aude pe înregistrarea făcută publică de Sindicatul Europol. În final, șoferul vinovat a fost condus la sediul Poliției Urziceni pentru declarații și a primit o amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare.

„Riscul de infectare cu coronavirus e înlocuit de riscul de a primi o bâtă în cap”

„În mai puțin de 48 ore, colegii noștri din Hunedoara, Brașov, Sibiu, București, Giurgiu, Ilfov și Ialomița au fost puși în fața unor conflicte ce au degenerat, a unor grupări de cetățeni europeni plătitori de taxe și impozite ce au drepturi, majoritatea dintre ei proaspăt sosiți de la "muncă" din străinătate. Riscurile la care sunt supuși colegii noștri din linia întâi sunt incomensurabile, iar riscul de infectare cu coronavirus fiind înlocuit cu riscul de a primi o cărămidă, o bâtă sau un topor în cap”, au precizat pe Facebook reprezentanții Sindicatului Europol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net