România „mascată”. 7 județe unde purtăm obligatoriu mască de protecție pe stradă

Ultima actualizare:
Din ce în ce mai multe județe din România iau decizia ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în spațiu deschis
Din ce în ce mai multe județe din România iau decizia ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în spațiu deschis

Explozia pandemiei de Covid atinge azi un nou nivel, numărul de cazuri confirmate pozitiv ajungând la 1356. Răspândirea alarmantă a coronavirusului la nivel național a determinat autoritățile să ia măsuri în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de protecție și în spații deschise. Iată cele 7 județe unde purtăm obligatoriu mască de protecție pe stradă.

Creșterea numărului de cazuri de îmbolnăvire cu SARS COV 2 la nivel national a determinat autoritățile să introducă obligativitatea purtării măștii și în aer liber. Din ce în ce mai multe jduețe iau această decizie, iar Decizia diferă de la județ la județ, în funcție de cum se prezintă situația la nivel local sau zonal.

Galațiul, cel mai recent județ adăugat pe lista „mascată”

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat miercuri o hotărâre prin care de la 1 august se impune obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele de peste 5 ani în spațiile aglomerate, închise sau deschise, transmite Mediafax. Se exceptează de la această măsură persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută. De asemenea, administratorii firmelor care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor reduce programul până la ora 22:00 în cursul săptămânii și până la 23:00 în zilele de sâmbătă și duminică, aflăm de pe Digi24.

În plus, toate activitățile cu caracter religios se vor desfășura acum numai în aer liber, cu obligativitatea purtării măștii și a distanțării fizice, în condițiile în care de la 16 iunie, odată cu prelungirea stării de alertă, era permisă desfășurarea slujbelor și în lăcașurile de cult, cu menținerea unor măsuri de siguranță

Mască de protecție în Centrul Vechi al Capitalei

Centrul Vechi al Capitalei se numără pe lista zonelor unde obligatoriu vom purta mască de protecție. Propunerea este a Primăriei generale și va intra în vigoare, probabil, de luni, a declarat pentru Europa liberă viceprimarul Aurelian Bădulescu. „Este vorba doar de zona pietonală a Centrului Vechi, unde e o zonă de risc, așa cum arată monitorizarea făcută de primărie cu ajutorul camerelor de luat vederi. Este una din zonele în care stăteam tot timpul cu sufletul la gură, e densitate mare, bazine de mișcare restrânse, în permanență înghesuială. Noi avem măsurători zilnice, inclusiv în parcuri. De exemplu, duminică în Herăstrău, între ora 8.00 și 22.00 au fost 500 de oameni, nu e mult. Centrul vechi e de departe cel mai aglomerat”, precizat Aurelian Bădulescu.

Mască în zonele piețele și târgurile aglomerate din Brașov

Comitetul județean pentru situații de urgență Brașov a decis, miercuri, ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie, din 1 august, în pieţe şi târguri, precum şi pe arterele pietonale intens circulate ale localităţilor din judeţ. Este vorba de toate piețele agroalimentare, de târgurile de animale sau de produse tradiționale, adică de locurile agromerate. Surse din primăria Brașov au declarat pentru Europa liberă că vizat va fi și centrul vechi al orașului, Piața Sfatului și stăzile pietonale adiacente.

Vâlcea poartă mască în locurile aglomerate

Purtarea măştii de protecţie va deveni obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul Vâlcea, respectiv în târguri de zi, târguri săptămânale, pieţe agroalimentare, ştranduri, piscine, gări, autogări, staţii de transport în comun, transmite Prefectura județului după întrunirea Comitetului Național Județean pentru Situații de Urgență. De asemenea, în spaţiile deschise aglomerate în care se manipulează /selectează produse şi mărfuri este obligatorie şi purtarea mănuşilor de protecţie.

Masca de protecție trebuie purtată în aer liber doar în spațiile aglomerate, unde distanțarea socială nu este posobilă
Masca de protecție trebuie purtată în aer liber doar în spațiile aglomerate, unde distanțarea socială nu este posobilă

De azi, cu mască și în Dâmbovița

Începând de joi, masca va deveni obligatorie și în județul Dâmbovița, dar doar în locurile aglomerate. În Dâmbovița au fost raportate de la debutul pandemiei 1682 de cazuri, dar se află pe un trend ascendent în ultimele zile, cu 437 de cazuri și 52 de decese doar în săptămâna 20-26 iulie. „Măsura se va aplica la nivelul întregului județ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate", a subliniat prefectul, potrivit Digi24.

Și Prahova se află pe lista județelor mascate

Și județul Prahova va putea impune folosirea măștii în spațiile deschise, ținând cont că județul a avut miercuri cea mai mare creștere a numărului de cazuri de la nivelul țării, 101 de noi infectări.

Prefectul Cristian Ionescu a spus că în Prahova este o răspândire comunitară, dar că principalul motiv pentru care a crescut numărul cazurilor este focarul din societățile comerciale, „unde sunt aglomerări de persoane în spațiile închise, nu în spații deschise”. Prefectul spune că deocamdată se ia în calcul doar obligativitatea purtării măștii de protecție și în spațiile deschise nu și carantina.

Argeșul, cu mască de protecție și terase închise noaptea

Măștile de protecție au devenit obligatorii pe străzile din județul Argeș, începând de miercuri dimineță, în timp ce terasele vor avea programat limitat până la ora 23. În județ s-au înregistrat aproape 1.500 de cazuri într-un decurs de două săptămâni. Prefectul Emanuel Soare a arătat că momentan nicio localitate din județ nu se încadrează în definiția care duce la instituirea carantinei, de 3 infectări la mia de locuitori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net