România Coronavirus. Maşina condusă de italianul infectat a fost închiriată din nou, la 48 de ore după predare

italian-infestat-cu-coronavirus.jpg

italian infestat cu coronavirus
Italianul, testat pozitiv cu coronavirus, alături de familia sa
Sursă foto: Arhiva personala

Apar noi informații despre cazul italianului infectat cu coronavirus care a fost în România în urmă cu aproape o spătămână. Suspiciunea planează acum asupra unor persoane care au închiriat mașina pe care a condus-o acesta.

Anunţul potrivit căruia maşina folosită de italianul diagnosticat cu noul coronavirus a fost închiriată ulterior şi altei persoane a fost făcut chiar de firma de închirieri din Craiova. Reprezentanţii companiei au spus pentru Mediafax că italianul a venit să predea maşina împreună cu prietenul său, tot italian, în vârstă de 51 de ani.

România Coronavirus. Maşina condusă de italianul infectat a fost închiriată din nou

Potrivit firmei de închirieri auto, maşina a fost apoi dată unui alt client şi abia ulterior scoasă din uz. Acest fapt s-a întâmplat la două zile după ce acesta a predat-o.  Persoana care a condus mașina folosită de Cesare Emendatori (71 de ani) a fost informată despre acest aspect. Totodată, cei doi angajaţi care au avut contact cu cetăţeanul italian la predarea şi primirea maşinii efectuează în acest moment controale medicale amănunţite.  Reprezentanții firmei au mai precizat că au făcut demersurile necesare pentru ca autoturismul respectiv să fie scos din circulaţie.

Cesare Emendatori a venit în România pe 18 februarie și a atarizat pe aeroportul din Craiova. A mers la o firmă de închirieri auto de unde a luat o mașină pe care a folosit-o să se deplaseze în județul Gorj. El a mers în comuna Bîlteni unde locuiesc socrii săi.A lăsat fiul la bunici apoi a mers la Târgu Jiu și în alte localități unde a avut întâlniri de afaceri sau a plătit taxe și impozite. Anunţul potrivit căruia italianul de 71 de ani a închiriat o maşină în Craiova a fost făcut marţi seara de prefectul din Dolj, Narcis Purcărescu. Acesta a mai transmis că autorităţile încearcă să identifice toate persoanele care au intrat în contact cu italianul.  

 

Între timp, un tânăr din județul Gorj a fost ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus. Este primul caz din România. El a fost descoperit în urma testării persoanelor care au intrat în legătură cu italianul internat în Rimini.

Cel mai probabil, clientul care a condus mașina adusă de italian a anunțat medicii. Aceștia vor decide dacă omul va intra în carantină sau nu.

Citește și: 

Coronavirus Tel Verde. Cum poți obține informații despre Covid-19

Lista cu spitalele unde te poți testa de coronavirus. Cine își poate face analiza

 

Loading...

Citește și

  • Klaus Iohannis este mulțumit de prestația Guvernului Orban în privința coronavirusului

    Isteria apărută după ce s-a confirmat primul caz de coronavirus la un tânăr din județul Gorj a determinat autoritățile să facă apel la calm. După ce reprezentanții Guvernului au transmis că nu este cazul să ne imaginăm că suntem în plină epidemie dacă se întâmplă să avem un singur caz, președintele a lăsat, la rândul său, un mesaj pe Facebook, în care le cere românilor să trateze cu seriozitate situația creeată.

  • Copiii poartă măști chirurgicale ca protecție împotriva coronavirusului

    Coronavirusul ucide sute de oameni în fiecare zi. Însă cea mai mare rată a deceselor se întâlnește la persoanele în vârstă și pe cei care au comorbidități. Se pare însă că virusul ucigaș îi ocolește pe copii. Specialiștii încearscă să elucideze misterul acesta, care ar putea să îi ajute în combaterea bolii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1