Român căutat de 18 ani de familie, găsit în Italia cu ajutorul unei fotografii pe Facebook

roman_italia.jpg

roman, gasit in italia, 18 ani disparut, familie
Românul a fost găsit într-un tramvai în Milano
FOTO: rotalianul.com

Un român căutat de 18 ani de familie a fost găsit în Italia întâmplător, de o femeie care l-a auzit vorbind în limba natală singur, într-un tramvai din Milano. Românca i-a făcut o poză și a pus-o pe Facebook, iar bărbatul a fost recunoscut de apropiați.

„Bună dimineața, dragi români! Azi dimineață, în tramvaiul nr. 9 din Milano, Porta Veneția, am notat acest om, țin să precizez că nu este prima dată când îl întâlnesc, dar azi dimineață l-am auzit vorbind singur în românește… M-am apropiat de el să-l întreb cum îl cheamă, de unde este și dacă nu vrea să fie ajutat. Nu a știut să îmi răspundă pentru că mintea lui nu era în lumea reală, ci într-o lume imaginară. Am rugămintea la voi, dacă îl cunoașteți, dacă cineva știe de unde este, poate cineva îl caută, să mă ajute să salvăm acest om, măcar să-i înștiințăm familia. Cu siguranță cineva îl caută, nu e posibil ca un băiat așa tânăr să trăiască și să sfârșeste în acest mod. Vă mulțumesc!”, a scris Larisia Petraș pe grupul Rotalianul – Revista românului din Italia.  

Rudele bărbatului l-au recunoscut în fotografii, iar sora acestuia, Crina, a vorbit pentru „Rotalianul”. „Suntem aproape în totalitate siguri că este fratele nostru, avem 18 ani de când îl căutăm. Câțiva ani în urmă poliția ne-a transmis că l-a găsit, dar el nu mai voia să știe nimic de noi, dar cum l-am văzut acum în poze nu cred că mai este în măsură să decidă ce este mai bine pentru el. Noi am vrea să îl aducem acasă, să ne ocupăm de el, e fratele nostru, nu-l putem lăsa să trăiască pe străzi, în condițiile alea. Ne bucurăm să știm că este în viață, asta e cea mai bună veste până acum”, a spus femeia.

A plecat în 2002 la muncă în Italia

Bărbatul se numește Macra Leon Antonius (în țară prietenii și rudele îi spuneau Dan), are 49 de ani, este originar din Bistrița și în 2002 a plecat la muncă în Italia. Era căsătorit pe atunci și avea doi copii. A plecat în Italia la muncă, deși avea un serviciu destul de bun în România, pentru a câștiga mai mult și a construi o casă mai mare și o viață mai bună pentru familia sa. Numai că rudele nu știu exact ce s-a întâmplat ulterior cu acesta. La început, Dan lucra și trimitea bani acasă, apoi, nu a mai dat niciun semn de viață, scrie observator.tv.

„Am fost înștiințați de un prieten care îl cunoștea că ar fi intrat în niște cercuri din astea vicioase, că a început să consume diferite substanțe și s-a apucat și de furat, de prostii din astea. Ne-a povestit că cineva i-ar fi pus ceva în băutură și apoi l-au dus într-o pădure unde l-au bătut, iar de atunci nu mai știe ce-i cu el. Probabil i-a fost rușine să ne spună și să se întoarcă acasă, în România era un domn și acum e un ratat, îi este rușine, dar spuneți dumneavostră, cum este el acum arată a persoană care poate decide pentru viața și sănătatea lui?”, mai spune Crina.

Are doi copii care locuiesc în Spania

Dan a lăsat în România o familie pe care, din păcate, între timp a pierdut-o. Soția a divorțat de el, s-a recăsătorit și a plecat cu copiii în Spania, unde se află și astăzi. Bogdan avea aproape 7 ani când tatăl său a plecat în Italia, erau foarte atașați unul de altul și băiatul încă și-l amintește foarte bine. Fetița, Vanessa, era mult mai micuță, îl știe pe tăticul ei doar din poze, dar acum, când mătușa a sunat-o să-i spună că aproape l-au găsit, i-au dat lacrimile de emoție.

Rudele lui Macra Leon Antonius vor merge la poliția din România pentru a semnala că acesta a fost văzut la Milano, iar apoi unul dintre frați se va deplasa în Italia pentru a-l găsi și lua acasă. Până atunci, sora bărbatului face un apel la toți românii din Milano sau de oriunde din Italia, dacă îl văd pe fratele ei să o anunțe în ce zonă l-au văzut, pentru a transmite autorităților poziția cât mai exactă a bărbatului, ca să știe unde să îl caute pentru a fi găsit mai repede.

 

Citește și:

Româncă, plecată la muncă în Italia, tratată ca o sclavă, bătută și violată timp de 3 ani

Român, amendat cu peste 3.000 de euro în Italia. Motivul e rușinos

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1