Risc maxim de avalanșă în Munții Făgăraș. Nu vă aventurați la drumeții!

Munte.jpg

Avalansa munti
Risc maxim de avalansă în Munții Făgăraș
Foto: Facebook Salvamont Brașov

Salvamontiştii din Braşov anunţă, miercuri, 7 aprilie, risc maxim de producere a avalanelor în Munţii Făgăraş, din cauza căderior masive de zăpadă din ultimele ore.

”Risc de avalanşă gradul 5 din 5 în Masivul Făgăraş! Din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele ore, Serviciul Salvamont - Consiliul Judeţean Braşov anunţă riscuri majore de producere a avalanşelor şi avertizează turiştii să nu se aventureze pe traseele din Masivul Făgăraş, în următoarele zile. Mai mult decât atât, riscul de avalanşe se menţine ridicat chiar şi la altitudini mai mici de 1.500 de metri, astfel că iubitorii muntelui sunt sfătuiţi ca în următoarele zile, inclusiv în weekend, să nu-şi planifice drumeţii în Masivul Făgăraş”, a transmis, miercuri, 7 aprilie, Consiliul Judeţan Braşov, într-un comunicat de presă.

Potrivit echipei Salvamont, drumeţiile în Munţii Făgăraş trebuie evitate cu orice preţ, deoarece riscul producerii de avalanşe este la cel mai înalt nivel, în urma depunerii unui nou strat de zăpadă, consistent şi instabil.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1