Rezultate Bacalaureat 2020. S-au afișat notele finale, după contestații

Ultima actualizare:

    Duminică au fost publicate rezultatele finale la Bacalaureat 2020, după rezolvarea contestațiilorfoto: Inquam Photos
Duminică au fost publicate rezultatele finale la Bacalaureat 2020, după rezolvarea contestațiilorfoto: Inquam Photos

Rezultatele finale la Bacalaureat 2020, după rezolvarea contestațiilor, au fost afișate duminică pe bacalaureat.edu.ro. Rezultatele finale la Bacalaureat sunt publicate în format anonimizat.

Pe pagina online dedicată rezultatelor finale de la Bacalaureat 2020 au apărut coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat 2020 a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

Ministerul Educației a informat că elevii nemulțumiți de notele de la examenul de Bacalaureat 2020 au depus în total 62.790 de contestaţii.

Cele mai multe contestații la Bacalaureat 2020 au fost depuse în București

Dintre acestea, 23.954 de contestaţii au vizat lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română - E)a), 492 de contestaţii au fost depuse la proba de Limba şi literatura maternă - E)b), în timp ce la proba obligatorie a profilului - E)c) au fost înregistrate 20.741 de contestaţii. La proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E)d) au fost depuse 17.603 contestaţii.

„Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine - sub 650 de contestaţii - în judeţele Mehedinţi (639), Călăraşi (637), Covasna (627), Ialomiţa (623) şi Tulcea (539)”, artă MEC.

Vezi rezultatele finale, după contestații, aici!

Rezultate Bacalaureat 2020. Cum îți cauți notele pe baza codului primit

Anonimizarea rezultatelor este o premieră în istoria examenelor din România și a fost introdusă chiar în timpul probelor de Evaluare Națională. Motivul l-a reprezentat o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precizează Ministerul Educației.

Ce presupune această metodă? La avizier sau pe siteul edu.ro vor apărea coduri unice în dreptul cărora vor fi publicate notele și mediile. Fiecare cod reprezintă numele unui elev. Elevii își vor căuta peliste notele în funcție de codulprimit. Dacă acest cod este pierdut, nu este nici o dramă, el poate fi recuperat de la secretariatul școlii unde absolventul a susținut probele.

Citește și:

Bacalaureat 2020. Calendarul sesiunii speciale

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net