Revoltător! Pacienți decedați, abandonați pe scări la Spitalul Universitar Bucureşti

pacient-decedat-la-spitalul-universitar-abandonat-pe-un-hol.jpg

pacient decedat invelit cu un cearsaf alb si abandonat pe holul unui spital
Se pare că pacientul decedat a fost abandonat pe scările de incendiu din aripa A4 de la parter
Foto: Facebook/Emanuel Ungureanu

Imagini revoltătoare cu pacienți decedați abandonaţi pe scările interioare ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au ajuns, joi, în spaţiul public. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat pe pagia sa de Facebook fotografiile unor cadavre lăsate să zacă mai mult timp într-un hol. Conducerea unităţii medicale a transmis că a început o anchetă în acest sens.

Pacienți decedați, abandonați pe scări - imagini șocante la Spitalul Universitar Bucureşti

La nici două luni de la scandalul izbucnit la Spitalul Floreasca, unde o pacientă a luat foc pe masa de operații, un nou caz revoltător zguduie opinia publică. Este vorba despre apariția pe o rețea de socializare a unor fotografii din interiorul Spitalului Universitar București, în care se observă două cadavre abandonate pe un hol. Unul dintre ele era ambalat în sac de plastic, însă un altul era înfăşurat pur şi simplu într-un cearşeaf. Niciunul nu era păzit. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat pe pagina sa de Facebook că imaginile i-au fost furnizate de un asistent medical avertizor de integritate care lucrează în spital.

mort-in-sac-suub.jpg

Cadavru lăsat pe hol la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
Cadavru lăsat pe hol la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti
foto: captura Facebook Emanuel Ungureanu

 

„Autoritatea Naţională pentru Managementului calităţii în Sănătate(ANMCS) ar fi trebuit să verifice în timpul procedurilor de acreditare dar şi după dacă aceste proceduri de manipulare a pacienţilor decedaţi sunt respectate”, mai arată politicianul. Ungureanu mai scrie că pe secţiile din spital pacienţii morţi nu sunt protejaţi de saci negri aşa cum este normal să se procedeze la UPU. ci sunt înfăşuraţi într-un simplu cearceaf ordinar.

 

caine-si-gunoi-suub.jpg

Un câine păzeşte un sac de gunoi pe un hol de la SUUB
Un câine păzeşte un sac de gunoi pe un hol de la SUUB
foto: captura Facebook Emanuel Ungureanu

„Este inutil să vă spun că imaginea unui câine vagabond şi sacii de gunoi de la intrarea în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt parte din peisajul cu care ne-am obişnuit în spitalele din Bucureşti”, mai scrie Ungureanu pe Facebook.
 

Până la sosirea liftului cu care urma să fie dus la morgă, cadavrul a fost pus într-o zonă retrasă 

Conducerea unităţii medicale a transmis că încă din 10 ianuarie a fost demarată o anchetă administrativă, iar persoanele responsabile vor fi cercetate în comisia de disciplină, urmând a fi sancţionate conform legii. „Decesul s-a produs în cursul dimineții de vineri, 10 ianuarie, a transmis conducerea unității medicale într-un comunicat de presă. „Conform legislației în vigoare, după două ore de la deces, cadavrul este transferat la morgă de către brancardierii secției unde a decedat bolnavul, însoțiți de asistentul medical. În acest sens, persoana decedată a fost scoasă din secție pentru a fi transportată la Anatomie Patologică”, se mai arată în comunicat. De asemenea, conducerea spitalului a dorit să precizeze faptul că bolnavul a decedat într-o secție care se află la etajul 10 al clădirii. „Până la sosirea liftului pentru a fi transportat la Anatomie Patologică, persoana decedată a fost pusă în acea zonă, o zonă de evacuare în caz de incendiu, pentru a nu sta în spațiul unde circulau bolnavii și aparținătorii”, mai reiese din comunicatul de presă trimis de către Spitalul Universitar București. 

Imaginile cu pacienți decedați și abandonați pe scări la Spitalul Uniersitar bucurești au stârnit indignare în spațiul virtual, iar comentariile internauților nu au întârziat să apară. 

Ministrul sănătății trimite în control o echipă de la Direcția de Sănătate Publică

La solicitarea ministrului Sănătății, Victor Costache, Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a trimis o echipă de inspectori sanitari pentru a verifica situația la fața locului, respectarea legislației și a procedurilor în caz de deces. Echipa de control va întocmi un raport și va lua măsurile ce se impun.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1