Restricții pentru românii care călătoresc în Austria: certificat de test negativ sau autoizolare

Ultima actualizare:

    Autoritățile austriece introduc restricții pentru românii care călătoresc în Austriafoto: Getty Images
Autoritățile austriece introduc restricții pentru românii care călătoresc în Austriafoto: Getty Images

Creșterea numărului de cazuri noi de Covid-19 în România a determinat reacții dure din partea autorităților din Austria. Astfel, de joi, 9 iulie, românii nu vor mai putea intra în Austria decât dacă vor prezenta dovada unui test negativ pentru coronavirus efectuat în ultimele patru zile. În caz contrar, vor fi nevoiți să intre în autoizolare pentru 14 zile.

Cetăţenii care călătoresc din România vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria. În absenţa acestui certificat, cetăţenii care călătoresc din România cu destinaţie finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, în caz contrat amenda putând ajunge până la 1.450 de euro, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE precizează că a făcut demersuri pe lângă autorităţile de la Viena pentru a decala implementarea acestor măsuri, în condiţiile în care acestea ar fi dorit aplicarea imediată.

”Partea austriacă a comunicat astăzi că, începând cu data de 9 iulie, ora 0.00, toţi cetăţenii care călătoresc din România cu destinaţie finală Austria vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecţia cu COVID-19 (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria. În absenţa acestui certificat, cetăţenii care călătoresc din România cu destinaţie finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Citește și:

Număr record de cazuri noi de Covid-19 în România! Mesajul autorităților

Ministrul Sănătăţii: ”Rata de transmitere a Covid-19 s-a dublat în ultimele trei săptămâni”

Va exista posibilitatea testării pentru coronavirus la intrarea în Austria

Autoritățile din Austria au transmis, de asemenea, că va exista posibilitatea ca românii să fie testaţi la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării. ”Potrivit autorităţilor austriece, măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetăţenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinaţii din alte state şi în cazul transportului de mărfuri”, anunţă MAE.

Partea austriacă a precizat că măsura anunţată are caracter temporar, aceasta urmând a fi revizuită în funcţie de evoluţiile epidemiologice.

Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autorităţile austriece şi va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea austriacă.

image
image
image
image
image
image
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net