Remus Truică, 7 ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”. Ce sentință a primit Paul de România

Ultima actualizare:

    Remus Truica, condamnat la 7 ani de închisoareFoto: Hepta
Remus Truica, condamnat la 7 ani de închisoareFoto: Hepta

Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul Fermei Băneasa, în timp ce Prințul Paul de România a primit o sentință de 3 ani și patru luni. Decizia este defintivă, ceea ce însemnă că cei doi vor fi încarcerați.

Pe lângă Remus Truică, au mai primit câte cinci ani de închisoare Tal Silberstein și Benjamin Steinmetz. Înalta Curte de Casație a dat joi verdictul final în dosarul retrocedarii ilegale a zeci de hectare de la „Ferma Băneasa”, în care au fost judecați mai multi oameni de afaceri români si străini. Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Prejudiciul a fost stabilit la 145 de milioane de euro.

Remus Truică și Paul de România, condamnați la închisoare

Potrivit procurorilor, afacerea ilegală a constat în revendicarea fostei ferme regale Băneasa de către Prințul Paul al României, cu sprijinul celorlalți inculpați. Prințul pretindea că aceasta ar fi aparținut familiei regale al cărei moștenitor a încercat să devină. El nu a fost recunoscut însă ca descendent al Regelui Carol al II-lea, iar ancheta a stabilit că ferma Băneasa nu a aparținut niciodată familiei regale, ci a fost doar dată în folosință.

Procurorii DNA Brasov i-au acuzat de constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență si spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz in serviciu și dare de mită, si pe prințul Paul, pentru cumpărare de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată, și complicitate la abuz în serviciu. 

Peste 80 de terenuri intravilane si extravilane incadrate ca suprafete arabile sau padure care ajung pana la cateva zeci de mii de metri pătrați și depașind, in unul dintre cazuri, chiar 110.000 metri patrați, au fost puse sub sechestru de anchetatori, alături de zece imobile, patru autoturisme, o autoutilitară si o motocicletă, acestea din urmă fiind dispuse drept măsuri asiguratorii, informează Stirileprotv.ro.

Povestea retrocedării Pădurii Snagov

În 18 mai 2016, omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul şi alte 20 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni şi jurnalistul Dan Andronic, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Procurorii DNA arătau că prinţul Paul i-a promis lui Truică şi asociaţilor acestuia din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50 la sută şi 80 la sută, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe măsura obţinerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare.

După dobândirea Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa, acestea au fost transferate de prinţul Paul, prin contracte de vânzare-cumpărare, către Reciplia SRL, la preţuri mult subevaluate, disimulându-se natura ilicită a provenienţei.

Firma respectivă a vândut mai departe altor persoane, fără a încasa vreo sumă de bani. Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu statului de 9.523.769 de euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului de 135.874.800 de euro, menţionau procurorii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net