Regulile privind înmormântarea celor răpuși de COVID-19 se schimbă. Ce informează autoritățile

Ultima actualizare:

    Foto: Facebook
Foto: Facebook

Regulile la înmormântare în cazul morţilor din cauza COVID-19 se vor schimba înainte de Paşte. Anunţul a fost făcut, duminică, de șeful Secretariatul de stat pentru culte.

Dacă până în prezent, cei răpuși de coronavirus trebuiau ridicaţi dintr-un sicriu sigilat de la morgă şi înmormântaţi cu număr limitat de persoane, autorităţile anunţă acum schimbarea procotolului. Vestea a venit la scurt timp după moartea Corneliei Catanga.

Regulile privind înmormântarea morților de Covid se schimbă înainte de sărbătorile pascale, după cum au transmis autoritățile, nemaifiind atât de stricte. Astfel, pacienții care mor din cauza noului coronavirus vor avea parte de o slujbă oficiată de un preot, de depunere în capelă și de înhumare tradițională.

Preotul va putea fi chemat la spital, decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare, şi nu pus în saci de plastic, sicriul va sta în capelă, iar înmormântarea se va putea face respectând tradiţia şi cultul religios. Acestea sunt modificările prezentate de Victor Opaschi, șeful Secretariatul de stat pentru culte, duminică, la Antena 3.

„Am găsit soluții optime și de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății. Așadar, se va putea face slujba de înmormântare în biserică, deși decedatul a murit de COVID-19, sicriul se va putea depune în capelă”, a precizat Victor Opaschi, șef Secretariatul de stat pentru culte, conform sursei citate.

Regulile privind înmormânatarea celor decedați din cauza noului coronavirus vin la doar o zi după ce Cornelia Catanga a fost înmormântată într-un mod care a nemulțumit profund familia artistei, și anume dezbrăcată, într-un sac. Abia la insistențele famieliei, cântăreața a avut parte de o slujbă scurtă oficiată de un preot.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net