Regina Ana a murit / Ultima imagine cu Regele Mihai și Regina Ana. Câtă dragoste!

familia_regala_la_castel_film.jpg

regina ana si regele mihai
Regina Ana și Regele Mihai au o relație trainică

Regele Mihai (94 de ani) este bolnav de cancer. Aceasta este vestea care, la începutul acestui an, tulbura întreaga țară și a făcut populația să stea cu sufletul la gură în legătură cu starea de sănătatea a Majestății Sale. Dar astăzi, România a fost lovită ca un trăsnet de vestea că Regina Ana a murit la vârsta de 92 de ani.

Povestea dintre Regina Ana și Mihai I al României a început în noiembrie 1947, când Regele a mers la Londra pentru a asista la nunta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Prima întâlnire dintre viitorii soți a fost amuzantă: "Când ne-am întâlnit prima oară, el era în uniforma aviaţiei române. În loc să mă prezint asa cum trebuia, am reacţionat milităros, salutându-l în poziţia de drepţi. A fost un moment amuzant", a rememorat acum ceva vreme Regina Ana. Dupa doar o saptamană, Regele i-a cerut mana. S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.

nunta regele mihai regina anaZoom
Regele Mihai și Regina Ana s-au căsătorit în iunie 1948
Foto: casa-regala.blogspot.com

 

Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma și a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilărit în Franța.
Începând cu anul 1939, după izbucnirea razboiului, și-a urmat familia în Spania și în Statele Unite ale Americii, unde a urmat o școală de artă, la New York. În paralel, pentru a-și putea câștiga existența, a lucrat ca vânzatoare la magazinul universal Macy's.

În 1943, Principesa Ana s-a înrolat ca voluntar în armata franceză. A fost, împreună cu regimentul ei, în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg ăi Germania, până la sfârșitul ostilităților. A primit "Crucea de Razboi" a Franței.

Au sărbătorit Nunta de Diamant și Nunta de Safir

La 10 iunie 2008, la București și la Castelul Peleș, a fost sărbătorită Nunta de Diamant, la 60 de ani de la căsătorie. A fost atunci primul jubileu regal desfășurat cu zeci de invitați din străinătate, omagiat de mii de români și privit la televizor de sute de mii de concetățeni.
La 10 iunie 2013, Majestățile Lor au celebrat, într-un cadru privat, Nunta de Safir, adică 65 de ani de căsătorie. Regele și Regina sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

nunta de diamantZoom
Capetele încoronate ale României au sărbătorit Nunta de Diamant în 2008
Foto: familiaregala.ro

 

Cea mai recentă imagine cu cuplul regal

În luna ianuarie a acestui an, Casa Regală a publicat câteva imagini cu Regele Mihai și Regina Ana. Fotografiile îi surprind pe cei doi la fel de îndrăgostiți și grijulii, în confortul reședinței lor din Elveția.

regina ana regele mihaiZoom
Casa Regală a României a dat publicității imagini recente cu cuplul regal
Foto: familiaregala.ro
 • Regele Mihai, Regina Ana, Principesele Margareta și Elena
  Regele Mihai, Regina Ana, Principesele Margareta și Elena, imagine de colecție din 1954
  Foto: romaniaregala.ro
 • regele mihai nunta
  Nunta Regelui Mihai cu Ana de Bourbon-Parma a avut loc la Londra
  Foto: Arhiva Familiei Regale
 • regina ana regele mihai
  Cuplul regal al României a sărbătorit 67 de ani de mariaj
  Foto: AP
 • regele mihai I regina ana
  La aniversarea a 80 de ani de la urcarea pe tron, Regele Mihai și soția sa au asistat împreună la ceremonii
 • Principesa Margareta nu ştie dacă tatăl ei va putea participa la înmormântarea Reginei Ana
 • cuplul nregal al romaniei
  Cea mai recentă imagine a cuplului regal al României a fost făcută publică în ianuarie 2016
  Foto: Arhiva Familiei Regale
 • Maximize

1/6
loading...
Loading...

Citește și

 • regele mihai I al romaniei cancer

  Anunțul făcut miercuri (2 martie) de Casa Regală a României a căzut ca o secure: Regele Mihai I (94 de ani) este bolnav de cancer. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt „carcinom epidermoid metastazant” şi „leucemie cronică”. Click! îți spune mai multe detalii despre boala fostului suveran.

 • regele mihai

  Regele Mihai (94 de ani) este bolnav de cancer. Potrivit unor informații făcute publice de DIGI 24, Regele Mihai trece prin cea mai grea luptă din viața sa. Casa Regală a anunțat că Regele se retrage din viața publică.

 • regele mihai I

  Regele Mihai I al României (94 de ani) duce o luptă grea. De câteva săptămâni a aflat că suferă de carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică, motive pentru care a renunțat la aparițiile în public. Fiica sa, Principesa Margareta, este cea care îi va ține locul în toate acțiunile publice. Click! îți prezintă cele mai importante momente din viața celui mai iubit monarh al României.

 • Regina Ana și Regele Mihai I s-au întâlnit pentru prima oară în 1947 la nunta Reginei Elisabeta a Angliei. "Ne-am căsătorit pentru a fi alături la bine şi la rău si iată-ne împreună, după 50 de ani, şi împreună cu familia noastră!", a declarat Regina Ana într-un interviu.