Regele cocainei, turnat de amantă și prins de politiști dupa like-urile de pe Facebook

Ultima actualizare:

    Florin Vais a fost arestat de procurorii DIICOT  (FOTO: adevarul.ro)
Florin Vais a fost arestat de procurorii DIICOT (FOTO: adevarul.ro)

Unul dintre principalii furnizori de cocaină din Iași a ajuns în vizorul anchetatorilor după ce s-a pozat cu drogurile şi i-a trimis imaginile amantei. După ce l-au filat atât în realitate, cât și pe conturile de socializare, procurorii DIICOT l-au arestat pe Florin Vais la finele anului 2019.

Dealerul Florin Vais se afla în vizorul procurorilor DIICOT încă din 2017, atunci când o tânără cu care a avut o relaţie extraconjugală l-a reclamat că o hărţuieşte şi ameninţă. Pentru a-şi proba acuzaţiile, la acel moment, amanta a dus la DIICOT şi mai multe fotografii pe care le primise de la interlop, în unele dintre ele apărând o ”substanţă pulvurulentă ce părea a fi cocaină“. Pentru că a aflat că fosta sa amantă a făcut plângere, Vais și-a ”curățat” locuința și când anchetatorii i-au făcut o percheziţie nu au mai fost găsit nici un gram de cocaină.

Anchetatorii nu s-au oprit, ci au continuat investgațiile și după acest episod, folosindu-se inclusiv de reţeaua socială Facebook. ”Din investigaţiile făcute în mediul online, organele judiciare au stabilit faptul că au existat legături între persoanele indicate anterior (n.r. - complici), fiind identificate profilele perso­nale de Facebook utilizate, imagini foto cu aceştia împreună şi alte persoane cât şi like-uri la postările realizate sau alte conexiuni de acest fel“, ne-a transmis o sursă judiciară, scrie adevarul.ro.

Droguri pentru milionari

În toamna lui 2019, anchetatorii au aflat deja suficiente date despre activitatea de trafic de droguri a lui Vais, obţinând inclusiv supravegherea sa tehnică. Procurorii au aflat astfel că individul primeşte cocaina din Italia, de la un individ pe nume Samuel Pop, care îi datora o sumă mare de bani. Pop îi trimitea cocaina fie disimulată în maşini de lux pe care Vais le vindea în România, fie prin colete puse pe firmele de curierat. Oficial, Vais comercializa mașini de lux. De altfel, cocaina primită de acesta în se afla ascunsă și în piese de autoturisme. Florin Vais a primit 50 de grame de cocaină, pe 7 decembrie, în localitatea Humuleşti, într-un pachet trimis pe un şofer din Italia, de către Samuel Pop. În aceeaşi zi, la Iaşi, Vais a fost oprit în trafic şi reţinut.

În dosar, nume de afaceriști consumatori de droguri

La audieri, în ianuarie, Florin Vais a recunoscut faptele de trafic de droguri şi a confirmat mai multe nume de afacerişti care, de-a lungul timpul, au cumpărat droguri de la el. În dosar apare şi o informaţie halucinantă: unul dintre bogătaşii care au cerut cocaină de la Vais avea nevoie de ea pentru a o împărţi invitaţilor de la o petrecere de botez. Vais este celebru în „lumea bună“ din Iaşi, câştigându-şi reputaţia că furnizează doar droguri de foarte bună calitate. Din acest motiv, era supranumit „regele cocainei“ în unele cercuri. „Vreau de asemenea să arăt că, dat fiind faptul că am devenit dependent de cocaină, nu îmi amintesc exact toate detaliile însă sunt dispus să lămuresc orice detaliu în măsura în care voi fi întrebat şi îmi amintesc. Nu am conştientizat gravitatea faptelor comise întrucât cocaina era în principal destinată consumului personal fiind dependent de asemenea substanţe“, a declarat Vais. Avocatul său, Cristian Constantin Curcă, ne-a precizat: „Cercetarea presupuselor fapte este în plină desfăşurare, multe lucruri se mai pot întâmpla, avem deplină încredere în profesionalismul organelor de anchetă“, mai scrie adevarul.ro.

Citește și:

Bunicuţa traficantă. Povestea pensionarei de 72 de ani care a devenit dealer de droguri

Regulile unui traficant de droguri. Ce condiții erau obligați să respecte cumpărătorii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net