Reapar cozile la centrele de vaccinare. Românii așteaptă și o jumătate de oră să le vină rândul la injecție

Ultima actualizare:

    În Gara de Nord centrul de vaccinare este chiar pe peron
În Gara de Nord centrul de vaccinare este chiar pe peron

România este printre ţările codaşe din Europa după rata de vaccinare, dar pare că lucrurile tind să se schimbe. O vizită făcută pe la mai multe centre de vaccinare din Bucureşti a relevat faptul că locuitorii au început să înţeleagă că vaccinul este singura cale spre revenirea la o viaţă normală.

După luni de zile în care medicii de la centrele de vaccinare se plictiseau în aşteptarea pacienţilor dornici de a obţine serul vindecător, în ultima săptămână lucrurile au început să se schimbe.

Poate stimulaţi de bonusul în bani oferit de stat, poate îngrijoraţi că nu vor mai putea ieşi din casă între anumite ore, sau că nu vor mai putea merge la restaurante, la meciuri, la teatru sau la cinema dacă nu sunt vaccinaţi, tot mai mulţi români par să-şi fi modificat optica şi să aleagă să se imunizeze.

Drept urmare, au început să apară şi cozile la centrele de vaccinare. La Gara de Nord, de exemplu, acolo unde este amenajat un centru de acest tip chiar pe peron, lumea aştepta chiar şi o jumătate de oră pentru a intra la vaccin, lucru care acum ceva timp părea incredibil.

De asemenea, la centrul Drive-in amenajat în Băneasa, mai multe maşini formaseră o coadă destul de mare.

Conform datelor oficiale, în România, până sâmbătă la prânz fuseseră vaccinate în total 5.590.192 de persoane. Dintre acestea, 5.413.035 oameni au fost imunizaţi cu schema completă. 151.522 de români primiseră deja a treia doză.


    În Băneasa se stă la coadă cu maşina
În Băneasa se stă la coadă cu maşina

De fapt, în ultimele zile, numărul celor care aleg să meargă la medic pentru a-şi face a treia doză este ceva mai mare decât cei care decid să-şi facă prima injecţie, lucru explicabil, având în vedere că acestea sunt primele persoane care au ales să se imunizeze, deci au crezut de la început în binefacerile demonstrate ale vaccinului.

De altfel, datele statistice arată fără putinţă de tăgadă că temerile faţă de eventualele reacţii adverse nu stau în picioare.

Din 10.345.107 doze făcute de la 27 decembrie 2020 până sâmbătă, au existat doar 17.280 de reacţii adverse! Adică 1,67 la o mie de vaccinuri, ceea ce reprezintă o marjă acceptată în toate mediile medicale. 

Florin Cîţu a primit a treia doză de vaccin

Premierul Florin Cîţu a primit, duminică, a treia doză de vaccin, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. 

”Am făcut cea de-a treia doză de vaccin recomandată de medici pentru a mă proteja în continuare de coronavirus. Îi încurajez pe toţi cei care s-au vaccinat şi au deja şase luni să vină să facă a treia doză”, a declarat premierul, după ce a fost monitorizat 15 minute în centrul de vaccinare. Premierul a precizat că, cel mai important, e ca persoanele din categoriile de risc să vină să se vaccineze. 

”Majoritatea covârşitoare a celor care azi se îmbolnăvesc şi ajung în spital sunt nevaccinaţi”, a mai afirmat şeful Guvernului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image
actualitate.net
image
actualitate.net