Reacții după referendum. Băsescu: «S-a dovedit că tandemul BOR/PSD nu poate controla votul popular»

basescu.jpg

traian basescu referendum
Traian Băsescu a votat la Jean Monnet
foto: George Călin/Inquam Photos

Referendumul din 6-7 octombrie a împărțit România în două. Duminică, la ora 19.00, rezultatele oferite de BEC indicau o prezență la vot de 18.87%, adică o înfrângere a inițiativei de modificare a Constituției.

Traian Băsescu a avut una dintre primele reacții din mediul politic. Deși a fost la vot, acesta consideră că "românii și-au luat singuri diploma de maturitate europeană". În același timp, fostul președinte al țării consideră că rezultatul este o înfrângere personală pentru Preafericitul Daniel și pentru Liviu Dragnea.

"Românii şi-au luat singuri diploma de maturitate europeană! Preafericitul Daniel şi Preacondamnatul Dragnea au împins poporul român în aventura unui referendum din care fiecare a crezut că va avea mari foloase de creştere a propriei autorităţi şi credibilităţi în faţa românilor. Preafericitul Daniel s-a bizuit pe capacitatea armatei PSD de activişti şi primari de a-i mâna pe români la vot iar Preacondamnatul Dragnea s-a bizuit pe capacitatea armatei de preoţi de a-i mâna pe enoriaşi la vot după slujba de Duminică. Iar românii le-au dat celor doi Prea… o lecţie usturătoare prin neparticipare la vot, cu efecte majore ale eşecului pentru societatea românească, pentru credibilitatea BOR, pentru credibilitatea guvernului şi pentru PSD, plus banii cheltuiţi. În plus, eşecul referendumului a dovedit că tandemul BOR / PSD nu poate controla votul popular. Rezultatul pozitiv al eşecului referendumului ? Românii şi-au luat singuri diploma de maturitate europeană .
PS – Rămân un susţinător al familiei formată prin căsătoria dintre o femeie şi un bărbat şi aşa o să-mi educ cei patru nepoţei, dar îi voi considera egali în drepturi şi pe cei care trăiesc în familii monoparentale şi pe homosexualii care trăiesc în parteneriat civil", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Loading...

Citește și

  • Referendumul a împărţit ţara în două, inclusiv pe vedete, care s-au poziţionat de o parte şi de alta a baricadei. Unele au spus că luptă ferm pentru familia tradiţională, iar altele au declarat răspicat că sunt oameni normali, care cred în uniunea dintre un bărbat şi o femeie, dar că nu au votat. Este şi cazul marelui actor Alexandru Arşinel.

  • Referendumul din 6 și 7 octombrie organizat pentru redefinirea noțiunii de familie în Constituție, a împărțit România și a ajuns subiect de bășcălie pe internet. Click! vă prezintă câteva dintre cele mai tari glume

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1