Reacţie adversă rară, a vaccinului Pfeizer. Paralizie temporară facială în cazul unei tinere de 32 de ani

Ultima actualizare:

    Inquam Photos
Inquam Photos

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că a fost înregistrată o reacţie adversă rară - paralizie temporară facială - după administrarea celei de-a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer. Reacţia s-a înregistrat la o femeie din Vâlcea, medic, care în prezent este într-o stare de sănătate bună.

"Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacţii adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)", a arătat Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Conform sursei citate, în acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. "Reacţia adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă şi la alte tipuri de vaccinuri", au precizat reprezentanții MS. Pacienta respectivă este un medic din Vâlcea, în vârstă de 32 de ani.

Citește și:

Valeriu Gheorghiţă: ”Foarte probabil, vaccinul de la AstraZeneca va fi folosit pe grupă de vârstă 18 - 55 de ani"

A treia tranşă de vaccin Moderna va ajunge în ţară vineri

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net