Reacția USR după demiterea lui Vlad Voiculescu: ”Este un act de agresiune al premierului în Coaliție”

Ultima actualizare:

    Demiterea lui Vlad Voiculescu de catre premierul Florin Cîțu a pus pe jar coaliția de guvernare, la momentul respectivfoto: Inquam Photos
Demiterea lui Vlad Voiculescu de catre premierul Florin Cîțu a pus pe jar coaliția de guvernare, la momentul respectivfoto: Inquam Photos

Liderul deputaţilor Alianţei USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a declarat la Digi24 că demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii este un act de agresiune al premierului în Coaliţie.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, miercuri dimineață. De altfel, acesta din urmă va ocupa funcția de ministru interimar al Sănătății.

"Nu este justificată decizia premierului, mai ales că luni a fost o discuţie a Coaliţiei în care părea că lucrurile s-au clarificat. Este un act de agresiune al premierului în această coaliţie", a spus Moşteanu la Digi24.

Moșteanu susține că motivul invocat pentru demiterea ministrului nu stă în picioare. Ca fost secretar de stat în 2016, liderul deputaţilor Alianţei USR PLUS ştie că premierul nu aprobă fiecare ordin de ministru. Sunt 250 de subordonați în Ministerul Sănătății şi alte câteva mii în instituţii subordonate.

"Nu mi se pare că asta (ordinul semnat de Andreea Moldovan – n.r.) ar justifica demiterea unui ministru în cadrul unei coaliţii.

Premierul era informat, discuţia despre criterii de carantină era de o lună.

Ordinul conţine recomandări pentru autorităţile locale, dar stabileşte mai multe criterii şi aduce echilibru privind deciziile de carantinare între localităţi", a spus Moşteanu.

Ionuț Moșteanu: ”Suntem şi am fost corecţi, vrem să fim trataţi corect”

Întrebat ce decizie va lua USR legat de Coaliţie, Moşteanu a răspuns că va avea loc o discuţie miercuri în organele de conducere, birourile reunite USR-PLUS.

"Să nu discutăm situaţii ipotetice, suntem oameni de stat responsabili. Am fost şi suntem parteneri loiali, pentru că într-o guvernare de coaliţie trebuie loialitate. Suntem şi am fost corecţi, vrem să fim trataţi corect. O să vedem care sunt argumentele. Aştept să văd rezultatul discuţiei dintre vicepremirul Barna şi premierul Cîţu", a declarat Moşteanu.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net