Reacția premierului Cîțu, după explozia de la Petromidia: "I-am cerut şefului DSU să analizeze dacă se impune evacuarea persoanelor din zonă"

Ultima actualizare:

    Cîţu a anunţat că i-a solicitat şefului DSU Raed Arafat să analize dacă se va impune şi luare unor măsuri suplimentare de siguranţăSursă foto: Profimedia
Cîţu a anunţat că i-a solicitat şefului DSU Raed Arafat să analize dacă se va impune şi luare unor măsuri suplimentare de siguranţăSursă foto: Profimedia

Premierul Florin Cîţu a anunţat că i-a solicitat şefului DSU Raed Arafat să analize, împreună cu specialiştii, dacă se va impune şi luare unor măsuri suplimentare de siguranţă, inclusiv evacuarea unor persoane din zona unde a avut loc explozia şi incendiul la Rafinăria Petromidia. La momentul actual, șase persoane au fost rănite și o alta este dată dispărută, în urma exploziei.

„Am fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-Năvodari, imediat după producerea incidentului. I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat şi şefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la faţa locului şi să coordoneze personal intervenţia pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeaşi măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situaţia să fie sub control şi să fie evitate producerea altor victime. 

De asemenea, i-am cerut şefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalţi specialişti, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranţă, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă.

 În acest moment, salvatorii intervin cu  3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea şi Brăila. Acestor forţe li se adaugă  o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 maşini de intervenţie SMURD şi 5 ambulanţe de la serviciul de Ambulanţă Constanţa”, a scris Florin Cîţu, vineri pe Facebook. Incendiul violent a izbucnit vineri, 2 iulie, la o instalaţie de transport petrolier a Rafinăriei Petromidia, focul şi fumul puternic putând fi văzute de la mare distanţă. Norul de fum poate fi văzut de la mare distanţă. Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat pentru News.ro, că a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, în afara celor două persoane rănite, în timp ce ceilalţi muncitori din secţie s-ar fi evacuat. Forţe suplimentare din alte judeţe au fost trimise la Petromidia. 

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net