Reacția lui Tăriceanu după ce a fost pus sub urmărire penală

Ultima actualizare:

    Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a mințit la audierile care au avut loc la DNA Brașov, în 16 aprilie 2016
Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a mințit la audierile care au avut loc la DNA Brașov, în 16 aprilie 2016

Călin Popescu Tăriceanu a fost pus astăzi sub urmărire penală. Procurorii îl acuză că a mințit când l-au audiat în dosarul ”Ferma Băneasa”. El spune că este absurd și că anchetatorii fac un abuz.

„Audierea mea din aprilie a pregătit terenul pentru ceea ce numesc eu abuzul de drept de azi. N-am nici un fel de îndoială că procedura începută azi de procurori va continua, dar nu pentru a face Justiție în acest dosar, ci din alte motive lesne de înțeles. Fac parte din categoria politicienilor incomozi, care are curajul să spună lucrurilor pe nume, într-o Românie care preferă să tacă adesea”,a spus Călin Popescu Tăriceanu.

”Este absurd să-mi periclitez poziția în societate”

Președintele Senatului a mai declarat că nu a mințit când a fost audiat de procurorii de la DNA Brașov și că a răspuns la întrebări cu bună-credință.

„Este absurd să fiu bănuit că aș fi vrut să-mi periclitez poziția în societate, să favorizez prin mărturie mincinoasă persoane cu care nu am nici un fel de legături sau afinități”, a continuat președintele Senatului.

De asemenea, Tăriceanu a spus că a fost audiat pentru că cineva voia fotografii cu el intrând în DNA.

Retrocedări cu un prejudiciu de  peste 145 de milioane de euro

Procurorii din cadrul DNA Brașov au dispus începerea urmăririi penale față de Călin Popescu Tăriceanu pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Aceștia îl acuză pe cel de-al doilea om în stat că ar fi știut despre retrocedearea unei suprafeţe Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa.

"Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro", precizează procurorii, prejudiciul total fiind estimat la 145.398.569 de euro.

Remus Truică, prinţul Paul, Dan Andronic şi mai mulţi milionari israelieni au fost deja trimişi în judecată în acest dosar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net