Raportul Colectiv. ”Spitalele care au tratat victimele, controlate superficial”

colectiv.jpg

colectiv, raport, guvern
64 de tineri au murit arși de vii și alți peste 120 au fost grav răniți

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

A trecut mai bine de un an de la tragedia din Colectiv, însă, autoritățile încă mai fac controale. Corpul de Control al Guvernului a făcut public astăzi raportul cu privirea la intervenție în care apar detalii șocante.

Corpul de control al primului-ministru a făcut un control, în perioada martie - septembrie 2016, la Ministerul Sănătăţii, la spitalele în care au fost internate victimele de la Clubul Colectiv şi la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Raportul se întinde pe șapte pagini și scoate în evidență faptul că există două instituţii cu aceleaşi atribuţii, precum şi faptul că spitalele în care au fost trataţi au fost controlate superficial din prisma infecţiilor nosocomiale.

Nu au fost prelevate probe bacteriologice din spitale și nu a fost făcută o evaluare a situațiilor infecțiilor din spitale.

La Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București și Ilfov au fost găsite regulamente necorelate, mecanisme de control ineficiente și s-a descoperit că au fost făcute controale superficiale.

La Serviciul de Medicină de Urgență s-a descoperit că sunt foarte puțini angajați, cinci la număr, în ciuda bugetului generos.

Acest serviciu nu ar fi controlat cum trebuie serviciul de urgență SMURD și serviciul de Ambulanță. Nu ar fi fost verificate unitațile de Primiri Urgențe.

Amănunte despre acest subiect citiți pe adevarul.ro.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5