Raed Arafat, despre varianta unui lockdown: "Dacă am respecta măsurile pe care le avem, am putea să controlăm situaţia"

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay
foto: Pixabay

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, miercuri seară, că nu consideră că s-ar impune un nou lockdown, ar fi suficient să fie respectate măsurile deja existente.

Raed Arafat a fost întrebat, miercuri seară, dacă nu s-ar impune un lockdown şi a răspuns: ”La acest moment, eu consider că, dacă am respecta măsurile pe care le avem şi dacă fiecare dintre noi ar respecta măsurile complet, am putea să controlăm situaţia. Din păcate, am văzut imagini chiar în weeend-ul trecut, la anumite cluburi care ţineau festivităţi cu dansuri, la 2 dimineaţa, care nu respectă absolut nicio regulă. Asta este iresponsabilitatea la momentul ăsta din partea unora şi din cauza cărora am ajuns în această fază”, spune Arafat, citat de News.ro.  

Cluburile fac sumele de amenzi ”într-o oră”

Întrebat despre amenzile aplicate acestor localuri, Arafat a explicat: ”Pentru unii amenzile care se dau sunt o mică atenţionare, pentru că ei fac suma foarte rapid, în prima oră dintr-o noapte de acest gen”. ”Poate ne oprim, când apar anumite măsuri, să căutăm cum putem să le eludăm şi căutăm să le respectăm, măcar câteva luni să trecem de situaţia asta în care suntem”, a adăugat şeful DSU.

În România s-au raportat, miercuri, aproape 15.000 noi cazuri de infectare cu coronavirus şi 331 de decese, cel mai mare număr zilnic de la debutul pandemiei.  

Citește și:

Ne mor tinerii de Covid! Cine s-a prăpădit în ultimele zile

Spitalele, închise pentru pacienții cronici. „Bolnavii vor plăti, unii chiar cu viața!”

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net