Raed Arafat: "Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, o să avem o problemă foarte mare"

Ultima actualizare:

    Raed Arafat a spune că trebuie să ne protejămfoto: captură video Digi24
Raed Arafat a spune că trebuie să ne protejămfoto: captură video Digi24

România se află în stare de alertă de o zi, după ce pe 15 mai au fost impuse măsurile de relaxare. Cu toate acestea, autoritățile îi avertizează pe oameni să nu se culce pe o ureche.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că va fi nevoie de o campanie amplă privind vaccinarea împotriva gripei sezoniere, el avertizând că vor circula două virusuri, care provoacă două boli, ambele mortale. Prezent sâmbătă în vama Albiţa, unde i-a întâmpinat pe medicii şi asistenţii întorşi dintr-o misiune umanitară în Republica Moldova, Raed Arafat a transmis un avertisment celor care se arată împotriva vaccinării. 

"Încă nu a apărut vaccinul anti-Covid"

 "Am început să aud şi vorbe despre vaccinare, că nouă nu ne trebuie vaccinare. Încă nu a apărut vaccinul anti-COVID, dar vine perioada iernii, vine perioada toamnei, va intra şi gripa sezonieră, vom avea şi COVID, vom avea şi gripă sezonieră. Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, o să avem o problemă foarte mare: vom avea două boli care amândouă ucid şi una dintre ele poate fi prevenită şi controlată prin vaccin şi normal este să se facă chiar o campanie de vaccinare mult mai amplă decât până acum, dacă vrem să limităm măcar una dintre cele două boli şi unul dintre cele două virusuri să nu se răspândească”, a declarat Raed Arafat, potrivit news.ro.

"Dacă nu vom respecta toate recomandărilie, ne vom trezi cu o creștere semnificativă a cazurilor"

De asemenea, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că nerespectarea măsurilor privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise poate duce la o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19. Arafat cataloghează drept "iresponsabilă" atitudinea celor care în prima zi a stării de alertă au mers la un protest.

"Sunt convins că dacă nu vom respecta toate recomandările care s-au dat - purtarea măştii în transportul public în comun, purtarea măştii în spaţiile închise - dacă nu vom respecta acest lucru ne vom trezi cu o creştere semnificativă a cazurilor. Creşterea cazurilor poate să înceapă să apară în următoarele 7-14 zile, asta e un lucru clar. Responsabilitatea e transferată deja către cetăţeni în mare parte şi cetăţenii trebuie să fie foarte atenţi la măsurile pe care le aplică dacă vor să se protejeze pe ei şi pe ceilalţi. (...) Responsabilitatea este la noi toţi acuma”, a mai spus Arafat.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net