Raed Arafat: „Certificatul verde, obligatoriu la mall”

Ultima actualizare:

    La hypermarket vei avea nevoie de certificat verde covid. La un magazin alimentar din cartier, nu
La hypermarket vei avea nevoie de certificat verde covid. La un magazin alimentar din cartier, nu

Raed Arafat a clarificat, luni, într-o conferință de presă, situațiile în care este obligatoriu certificatul verde Covid, dar a vorbit și despre măsurile care vor fi impuse în unitățile de învățământ particulare. Asta, după ce restricțiile decise în ședința CNSU de vineri nu s-au regăsit în totalitate în hotărârea de Guvern și au produs haos.

Certificatul verde Covid va fi obligatoriu a mall și, implicit, în hypermarketurile din mall-uri. Însă, dacă vrei să-ți cumperi o pâine de la magazinul din colțul blocului, nu vei avea nevoie de acest document. Certificatul nu trebui prezentat în farmacii, la benzinărie, la Poștă. În schimb, vei avea nevoie de el dacă vrei să te cazezi într-un hotel sau pensiune. 

În ceea ce privește activitatea școlilor particulare, și acestea vor fi închise, iar elevii se vor muta în online. La fel se va proceda și în cazul grădinițelor private. Doar creșele mai rămân deschise. 

Raed Arafat: „Evaluarea se va face după 10, 15 și 21 de zile”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, luni, că se vor face analize ale măsurilor luate după 10 – 15 zile, dar şi la 21 de zile, iar ulterioarele relaxări sau înăspriri ale restricţiilor depind de rezultatele evaluărilor.

Raed Arafat a fost întrebat, luni, dacă se poate ajunge la înăsprirea restricţiilor dispuse de luni şi a afirmat: ”Nu aş dori să speculez pe asta. Aşteptăm să vedem cum evoluăm. Orice chestiune în viitor depinde de analiza care se face de mai multe persoane”.  

”Peste vreo 10 – 15 zile începem să facem analize, peste 21 de zile la fel să vedem care este trendul şi momentul potrivit să ieşim din aceste măsuri”, a adăugat şeful DSU.  Acesta a apreciat că ”totul trebuie să meargă în paralel cu acţiunile de vaccinare”, scrie news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net