Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva, scoasă mai devreme din Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Ultima actualizare:

    foto: arhivă Click!
foto: arhivă Click!

Racla cu sfintele moaşte va fi depusă vineri, 8 octombrie, în baldachinul special amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, unde va rămâne timp de o săptămână.

Racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva va fi scoasă vineri, 8 octombrie, din Catedrala Mitropolitană din Iaşi în cadrul unei procesiuni şi va fi depusă în curtea lăcaşului de cult, într-un baldachin special amenajat, anunță Adevarul.ro

Racla va rămâne în curtea catedralei ieşene până pe 15 octombrie, au anunţat reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Alături de racla cu sfintele moaşte ale Ocrotitoarei Moldovei va fi şi racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Gheorghe Pelerinul, cel a cărui canonizare a fost proclamată în 2018.

În contextul pandemiei de coronavirus, au fost anunţate o serie de măsuri de protecţie sanitară. Astfel, va exista un culoar unic de acces către sfintele moaşte, pe unde pelerinii vor intra unul câte unul, la distanţă unul de celălalt. „După ce vor trece de baldachinul în care se află sfintele moaşte, printr-un culoar separat, pelerinii vor fi îndrumaţi către ieşirea din zona Ansamblului Mitropolitan. Credincioşii vor purta mască protectoare, iar cei care nu au una li se va oferi o mască de către voluntari”, anunţă reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. 

Citește continuarea pe www.adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net