Rabla 2019. Câte mașini se pot duce la fier vechi

Ultima actualizare:

    Peste 700.000 de mașini vechi au fost duse la casat în ultimii 15 ani. În 2019, sunt bani pentru alte 35.000 de hârburi, prin Programul RablaFOTO: Click!
Peste 700.000 de mașini vechi au fost duse la casat în ultimii 15 ani. În 2019, sunt bani pentru alte 35.000 de hârburi, prin Programul RablaFOTO: Click!

Este oficial! Guvernul a aprobat astăzi, 29 martie, suma necesară Programului ”Rabla 2019”. De asemenea, va continua și Programul Rabla Plus, pentru mașinile electrice şi hibride. Uite cum scapi de rablă și câte mașini se pot duce la fier vechi!

Începe Rabla 2019! Guvernul a aprobat astăzi, 29 martie, bugetul pentru  programele Rabla Clasic, Rabla Plus, Rabla pentru electrocasnice şi, în premieră, se vor acorda bani pentru instalarea de echipamente fotovoltaice. Ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu a anunțat că programul va începe din 5 aprilie.

Începe Rabla 2019

Din 5 aprilie, vor începe programele naţionale Rabla Clasic și Rabla Plus, aanunțat ministrului mediului Grațiela Gavrilescu. Circa 35.000 de români vor putea să-şi cumpere o maşină nouă prin programul Rabla Clasic, ajuns la a 15-a ediţie.

Bugetul alocat este de 322 de milioane lei, aproximativ 35.000 de români vor avea posibilitatea să înlocuiască maşinile mai vechi de opt ani cu altele noi puţin.

Continuă, de asemenea, Programul Rabla Plus prin care se finanţează achiziţia de maşini electrice şi hibride, suma alocată fiind de 93 de milioane de lei.

Guvernul oferă cel mai consistent eco voucher din Uniunea Europeană, aproximativ 10.000 de euro, pentru maşini electrice sută la sută.

Totul despre Rabla 2019

Condiţiile de participare

La programul Rabla 2019 pot participa atât persoane fizice, cât şi persoane juridice. Pentru a obţine prima de casare, maşinile scoase din circulaţie trebuie să aibă o vechime de cel puţin opt ani, adică să fi fost înmatriculate iniţial în România înainte de 1 ianuarie 2011. Există câteva condiţii pe care proprietarul persoană fizică trebuie să le îndeplinească pentru a avea dreptul la prima de casare:

  • are domiciliul sau reşedinţa în România;
  • nu are obligaţii de plată la bugetul local;
  • s-a înscris la un producător validat în vederea achiziţionării unui autovehicul nou, obţinând notă de înscriere;
  • a predat autovehiculul uzat unui colector autorizat şi a obţinut certificatul de distrugere;
  • a radiat din evidenţa circulaţiei autovehiculul uzat şi a obţinut certificatul de radiere;
  • a prezentat producătorului validat dovada distrugerii şi a radierii din evidenţa circulaţiei a autovehiculului uzat;
  • a achiziţionat autovehiculul nou de la producătorul validat care a eliberat notă de înscriere.

Cum iei ecobonus

La casarea maşinilor vechi şi poluante se poate obţine şi un ecobonus, dar doar în următoarele condiţii:

  • la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid, se acordă un ecobonus în valoare de 1.700 lei.
  • la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt, se acordă un ecobonus în valoare de 1.000 lei;
  • ecobonusurile se pot cumula dacă maşină îndeplineşte ambele condiţii, putând ajunge la 9.200 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Flacara olimpica Facebook jpg
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
image
actualitate.net
image
actualitate.net