Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de puşcărie. Decizia, definitivă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Instanţa supremă a pronunţat astăzi, 2 august, o decizie definitivă în dosarul ”Ferma Băneasa”, în care sunt condamnaţi Puiu Popoviciu şi alte zece persoane. Omul de afacer, care a fost condamnat iniţial nouă ani de închisoare cu executare, a primit o sentinţă de 7 ani.

UPDATE: Puiu Popoviciu a primti o condamnare de 7 ani de închisoare. Decizia este definitivă. 

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar urma să pronunţe, astăzi (2 august), o decizie definitivă în dosarul ”Ferma Băneasa”, în care omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu şi alte 10 persoane au fost condamnaţi în primă instanţă, în iunie 2016.

Judecătorii au dat atunci pedepse cuprinse între un an şi nouă ani de închisoare pentru fapte de corupţie legate de tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti, prin care s-au produs prejudicii de peste 335 de milioane de lei statului şi aproape 620 de milioane de lei USAMV.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -care a judecat contestaţiile formulate de inculpaţi faţă de deciziile de condamnare dispuse de Curtea de Apel Bucureşti- a amânat de două ori pronunţarea în acest dosar. Decizia ar urma să fie definitivă.

La termenul din 23 mai al procesului, omul de afaceri Puiu Popoviciu - condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la nouă ani de închisoare cu executare - a refuzat să dea declaraţii, susţinând că deocamdată se prevalează de dreptul la tăcere, scrie news.ro.

Judecarea în dosarul “Ferma Băneasa” a început în decembrie 2012. Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2000 - 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Popoviciu, ”în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale”, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de Popoviciu.

"În condiţiile în care terenul respectiv (ferma Băneasa) se afla în proprietatea publică a statului, conform legii, nu putea să facă obiectul vreunei tranzacţii şi, în plus, a fost în mod vădit subevaluat. În momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investments S.A., terenul a fost evaluat la valoarea de 1 USD/mp, în timp ce valoarea de piaţă de la acea dată era de aproximativ 150 euro/mp. Terenul se situează în partea de nord a oraşului Bucureşti, se învecinează cu DN1 Bucureşti-Ploieşti, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru şi sediile unor importante societăţi comerciale", au scris procurorii în rechizitoriu.

Click! spune

Gabriel ”Puiu” Popoviciu este unul dintre cei mai discreți oameni de afaceri din România, deși portofoliul său de afaceri este impresionant. Este fiul profesorului universitar Aurel Popoviciu de la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti.[3] A fost, până 2010, ginere al fostului demnitar comunist Ion Dincă. La începutul anilor 1980 s-a căsătorit cu Doina, fiica lui Ion Dincă, fost prim-vicepremier între 1980 și 1989.

Popoviciu este cel care a adus în România restaurantele Pizza Hut, KFC, hotelurile Howard Johnson și Ramada, precum și marele retailer de mobilă Ikea.  Tot el controlează proiectul Băneasa, din nordul Capitalei, unde se află Băneasa Shopping City. Are o avere estimată la circa 330 de milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net