PSD vrea să depună miercuri moțiunea de cenzură pentru demiterea guvernului Cîțu

marcel-ciolacu-712740.jpg

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu anunță că Guvernul Cîțu cade într-o săptămână
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu
Citeste tot despre: 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că moțiunea de cenzură care va da jos guvernul condus de Florin Cîțu va fi depusă cel mai probabil miercuri și votată după o săptămână. Liderul PSD a anunțat că mai mulți parlamentari PNL și de la grupul minorităților vor vota moțiunea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat luni seară că guvernul Cîțu are zilele numărate. Liderul principalului partid din România a caracterizat Guvernul Cîţu drept unul ”ineficient”, iar direcţia în care merge acesta este una ”greşită”.

 

Rechizitoriul lui Marcel Ciolacu la adresa Guvernului Cîțu

 

”Este pentru prima oară, după 30 de ani de democraţie post-decembristă, când o moţiune de cenzură are şanse să treacă, la numai şase luni de la alegerile parlamentare. Chiar dacă, matematic, ei au în acest moment o majoritate (…). Direcţia este una greşită, nu stăpânesc nimic, nu au câştigat niciun pariu. Nici cu PNRR-ul, vaccinare, economie – au împrumutat 34 de miliarde, unde sunt aceşti bani? Avem dobânzi pe care le plătim de zece ori mai mari decât în UE. E un cuvânt pe care l-am luat de la partenerii sociali, e un Guvern ineficient, un Guvern care nu poate să pună în aplicare absolut nimic din ce este important pentru români. Nu au niciun orizont, singurul orizont al lor este să împrumute sume pe care o să le plătim cu toţii de acum încolo, 20-30 de ani. Fiecare copil care se naşte astăzi pleacă la drum cu o datorie de 2000 de euro, făcută pe timpul guvernării Cîţu”, a afirmat Ciolacu potrivit antena3.ro.

 

Marcel Ciolacu anunță că moțiunea de cenzură va trece

 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu este sigur că moțiunea de cenzură va trece.”Am negociat, am terminat negocierile cu partenerii sociali. Am vrut să vedem, în primul rând, de la patronate, IMM-urile, sindicate, dacă este oportun să depunem o astfel de moţiune de cenzură. Cu toţii au spus foarte clar că este oportun să depunem o moţiune de cenzură şi acest Guvern să plece. Am negociat textul moţiunii, l-am finalizat, am discutat şi cu partenerii şi cu ceilalţi parlamentari, şi cu grupul AUR, şi cu grupul minorităţilor. Se vor regăsi pasaje de la fiecare prinse în moţiune şi de aici discuţiile individuale cu alţi parlamentari”, a susţinut Ciolacu.

 

 

 

 

Citiți și

 

 

 

Cum ar putea arăta Guvernul Cîțu. Lista miniștrilor

 

Guvernul Cîțu, în fața Parlamentului la votul de învestitură

 

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1