Proteste anti-restricții de Ziua Națională a României! Sute de persoane s-au strâns în Piața Universității

Ultima actualizare:

    Mai mulți oameni au protestat miercuri, de 1 decembrie, împotriva restricțiilor impuse de autoritățiFoto: Facebook
Mai mulți oameni au protestat miercuri, de 1 decembrie, împotriva restricțiilor impuse de autoritățiFoto: Facebook

Dacă pentru unii ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României, este prilej de mândrie și de sărbătoare, alții vor să își strige nemulțumirile, în stradă, chiar și la această dată, pentru a atrage atenția și asupra lucrurilor care, spun ei, nu ar merita sărbătorite.

Aproape 500 de oameni s-au strâns să protesteze, miercuri, 1 decembrie, în Piața Universității, față de restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Manifestanții scandează: „Jos dictatura medicală” și „Nu obligativității vaccinării”. Pentru asigurarea unui protest lipsit de incidente neplăcute, la fața locului au fost prezente și mai multe echipaje de jandarmi.

Protestul a început în după-amiaza zilei de miercuri la Universitate, unde s-au prezentat oameni din mai multe colțuri ale țării, inclusiv Bacău și Harghita. Aceștia protestează împotriva restricțiilor impuse de autorități și împotriva certificatului verde.

Organizatorii evenimentului riscă însă sancțiuni deoarece numărul persoanelor participante la eveniment depășește maximul de persoane admis. În timpul stării de alertă, numărul persoanelor care participă la astfel de evenimente nu trebuie să depășească 100.

Pentru a marca totuși sărbătorirea Zilei Naționale, protestatarii au cântat imnul României și au venit însoțiți de steaguri tricolore. De asemenea, mulți dintre ei au decis să poarte și costume tradiționale. Majoritatea nu poartă mască de protecție deloc, fie o poartă necorespunzător. Printre protestatari se numără și mai mulți copii.

Câteva persoane au protestat și începând de dimineață, în apropiere de Arcul de Triumf, chiar înainte de parada de Ziua Națională. Oamenii au venit cu un banner, pe care l-au așezat pe gardul montat de jandarmi pe bulevard.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net