Proiect pentru amânarea alegerilor parlamentare. Aleșii vor să le mute la primăvară

Ultima actualizare:

    Parlamentarii vor să-și prelungească mandatul cu încă trei luni
Parlamentarii vor să-și prelungească mandatul cu încă trei luni

Deputatul independent Adrian Dohotaru a anunțat că a depus astăzi, 2 cotombrie, la Parlament un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare. Acesta cere ca în loc de 6 decembrie, așa cum a stabilit Guvernul, scrutiinul să aibă loc în 14 martie. Marcel Ciolacu a spus și el joi seară că PSD ia în calcul amânarea alegerilor parlamentare din cauza pandemiei. Curtea Constituțională a stabilit că Parlamentul stabilește data alegerilor.

Potrivit proiectului depus de Adrian Dohotaru, alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, organizate ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în 2016, ar urma să aibă loc în 14 martie 2021.

În acest context, perioada electorală a alegerilor ar urma să înceapă în 13 ianuarie 2021. Joi seară, la Antena 3, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că partidul pe care îl conduce ia în calcul amânarea alegerilor parlamentare din cauza pandemiei de coronavirus.

„Noi suntem pregătiţi şi vom bate din nou PNL în alegerile parlamentare, cu toată campania făcută direct de la Cotroceni! Însă, dacă situaţia medicală se va agrava – aşa cum atrag atenţia toţi specialiştii din domeniu – vă spun clar: NU vom ezita nicio secundă în a alege viaţa oamenilor şi nu diurnele şi deplasările atât de dragi preşedintelui Iohannis şi partidului său! Vieţile oamenilor nu pot fi tranzacţionate pentru voturi!”, a scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Premierul Ludovic Orban: ”Mandatul Legislativului expiră pe 20 decembrie”

Premierul Ludovic Orban a afirmat că orice încercare de a prelungi mandatul actualului Parlament, care este dominat de un partid retrograd ca PSD, va avea consecinţe negative pentru România.

Şeful Executivului a adăugat că mandatul Legislativului expiră pe 20 decembrie. Premierul a răspuns cu întrebarea „de ce să faci prognoze?”, chestionat dacă într-un eventual scenari cu un număr dublu de cazuri de infectări pe zi, de exemplu 5.000, pot avea loc în continuare alegerile parlamentare pe 6 decembrie.

În 29 septembrie, Curtea Constituțională a respins, ca neîntemeiată, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi cea a Executivului la legea prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor parlamentare şi nu Guvernul.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net